Ülkemizdeki artan şiddet olaylarından en çok etkilenen kadınlarımız. Maalesef hukuk camiası içinde yer alan bazen savunma, bazen iddia, bazen karar mekanizması içinde yer alan kadınlarımız da bu şiddete maruz kalmaktadır. En son meslektaşımız Av. Dilara YILDIZ ve hukuk bürosunda çalışan Raziye OSKAY kadın cinayeti sonucu öldürülmüştür.
 Öldürülen kadınlarımız değil, toplumumuzdur. Kadınlar, her şeyden önce bir insan sonra kimimizin annesi kimimizin kardeşi, kimimizin evladı, eşi, dostu arkadaşı, akrabası. Bu yüzden kadınlarımızın ayakta sapasağlam durması geleceğin temel mimari taşıdır. 
Karaman Barosu olarak başta kadın cinayetleri olmak üzere her türlü şiddete karşı olduğumuzu, olacağımıza da önemli belirtir, şiddetin önlenmesi için tüm baro üyelerimizden gelen talep ve önerilerle birlikte gereken her türlü mücadeleye devam edeceğimizi, bu konuda öncelikle faile uygulanacak cezaların artırılması ve cezaların caydırıcı olması konusunda gerekli girişimlerde bulunacağımızı bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz. 

Editör: TE Bilişim