Özellikle Karaman'da üretilen 210 ton şeker pancarının Balıkesir ve Burdur'a taşınmasıyla başlayan sorun, pancar alımlarının geç açılmasıyla isyan doruğuna ulaştı.

Karaman'ın Kızık köyünde toplanan çiftçiler, "Madem geç başladı, günlük alım tonajı arttırılsın" talebinde bulundular. Karaman Pancar Bölge Şefi Hülya Gül'e dertlerini anlatan çiftçiler, Vekillerinde açıklamış olduğu tarihe uymayarak Karaman çiftçisinin sabrını zorlayan Ereğli Şeker Fabrikası 1280 ton olarak açıkladığı Kızık Köyü kotasına 800 ton olarak başlamasına isyan ettiler.

Olayın duyulması üzerine çiftçilerin toplandığı bölgeye giden Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, çiftçileri sakinleştirerek yaşanan sıkıntıdan haberdar olduklarını dile getirdi.

Çiftçinin, devletin açıkladığı fiyattan memnun olduğunu belirten Bayram, hasat sezonunda sıkıntıların bir türlü bitmediğini söyledi.

Başkan Bayram, "Sorunların çözümüne yönelik çiftçiler, muhtarlar ve Ereğli Şeker Fabrikası ile yapılan görüşmeler neticesinde Çarşamba günü Ereğli Şeker Fabrikası yetkilileri ile Kızık Köyünde bir araya gelerek sorunlara çözüm arayacağız. Bu buluşmadan günlük pancar alım kotasının çiftçiyi memnun edecek şekilde arttırılacağını umuyoruz.

Bu konuda yaşanan sıkıntıyı Karaman Milletvekillerimiz Selman Oğuzhan Eser ve Recep Şeker'e de aktardık. Kendileri konuyla bizzat ilgileniyorlar. Burada sadece Kızık kantarında değil, tüm bölgede sorun yaşıyoruz. İnşallah Çarşamba günü sorunlarımız çözüme kavuşacak." dedi.

Editör: TE Bilişim