Saadet Partisi Karaman Merkez İlçe Kadın Kollarının organize ettiği birlik beraberlik ve seçim istişaresi programında Milletvekili Aday Adayı Selver Karakaş mahalle temsilcileri ve üyelerle bir araya gelip hasbihal ederek soruları cevaplandırdı.
Karakaş öncelikle katılımlarından dolayı teşekkür edip girecek olduğumuz mübarek Ramazan ayını kutlayarak sözlerine başladı.
Bu Ramazan; Türkiye için Dayanışma Vakti!
 
Bu yıl önce deprem bölgesindeki kardeşlerimiz iftarını açacak, sonra biz. Millet olarak; “siz sofraya oturmadan, biz sofraya oturmayız” diyecek ve sofralarımızı büyüteceğiz.
 
Ramazan’ımız mübarek, ibadetlerimiz kabul olsun!
 
Hilâl ufkumuzda göründü; inşallah bu akşam ilk teravihler kılınacak, gece ilk sahurumuzu yapacak ve yarın da ilk orucumuzu tutacağız.
 
Ramazan, arınma vaktidir.
Ramazan, bereket vaktidir.
Ramazan, dayanışma vaktidir.
Ramazan, diriliş vaktidir.
Ramazan, iyilik vaktidir…
 
Alem-i İslam’ın, “başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise kurtuluş olan” mübarek Ramazan ayını tebrik ediyor; bu manevi iklimin kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendirmesini, el birliğiyle maddi ve manevi yaralarımızın sarılmasına vesile olmasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
 
14 Mayısta iklim değişecek ülkemize bereket, kardeşlik, adalet iklimi gelecek. Türkiye’nin gerçek bir iktidar değişimine ve yeni bir milli kalkınma programına ihtiyacı vardır. Devlet idaresinde ve ekonomik sistemde köklü reformlar, hiç zaman kaybedilmeden gerçekleştirilmelidir. Bu büyük ülkenin kıymetli insanlarına çok daha fazla önem verecek, insanlarımızın layık oldukları maddi ve manevi refaha ulaşmalarını sağlayacak adil bir iktidara ihtiyaç vardır. 2023 seçimleri bunu sağlayacaktır. Çünkü cevher; inanç ve azimdir. Gelişmenin amacı da aracı da insandır. Barış, hürriyet, adalet, refah ve itibar insan ve toplum içindir. Saadet Partisi’nin ana hedefi, insanı maddi ve manevi bakımdan ihya edecek bir düzenin yeniden kurulmasıdır. Millet İttifakı’nı ortaya çıkaran en önemli neden, ülkeyi adil bir yönetime kavuşturmaktır. Ülkemizin ve milletimizin maddi ve manevi kalkınması için adil bir iktidarı hedeflemek, aklın ve ilmin gereğidir. Muhatap olunan, ahlâki ve manevi tahribat, ekonomik yıkım, eğitim ve dış politika faciası, ancak adil bir iktidar eliyle düzeltilebilir. Saadet Partisi’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı; ülkenin problemlerini tespit etmiş, çözüm yollarını ortaya koymuş, iktidara geldiği zaman da vakit kaybetmeden uygulamaya koyacağını ilan etmiştir. Ekonomi, doğru üretim yatırımlarıyla onarılacak, halkın refah düzeyi artırılacak, adil paylaşım sağlanacaktır. Sosyal ve ekonomik hayat, insan merkeze alınarak yeniden yapılandırılacaktır. İnsan hakları ve özgürlükler, yaşama ve güvenlik, düşünce ve ifade özgürlüğü ve örgütlenme hakkı, din ve vicdan özgürlüğü gibi üzerinde insanlığın anlaştığı, çoğu uluslararası sözleşmelerde zikredilen ve tabii hukuka aykırı olmayan temel haklar teminat altına alınacaktır. Güzel ahlâkın kökleşmesi ve geliştirilmesi, toplumsal hayatın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
 
Kadının bu süreçte toplumun inşasında büyük pay sahibi olduğunun altını çizen Karakaş, “Anne olarak, öğretmen, doktor, mühendis, gazeteci, yazar-çizer, bilim insanı olarak… Fabrikada işçi, tarlada köylü, pazarda esnaf, ticaret erbabı, iş kadını, yönetici olarak… Toplumun her alanında, çalışan, üreten, iradesini kimsenin etkisinde kalmadan, her türlü mahalle baskısının dışında, özgür ve özgün şekilde ortaya koyan kadınlar, daha güzel bir yarını şekillendirecek en önemli unsurdur. Son söz olarak; biliyoruz ki, kadınlarımızın cesareti, dirayeti ve fedakârlığı ile ülkemizin aşamayacağı engel yoktur. Ve yine biliyoruz ki, kadınların olmadığı hayat, siyaset, ekonomi, sivil toplum eksik kalacaktır” dedi.
Program soru cevap ikramlar ve fotograf çekimiyle son buldu.
 

Editör: TE Bilişim