Sürücü adaylarımızın, eğitim ve uygulama sınav güzergahındaki sıkıntılar çözüldü.

Yıllardır kanayan bir yara olan, özellikle Bucakkışla Yolu olarak bilinen,  direksiyon eğitim ve uygulama sınavı  güzergahında ki eksiklikler halkımız tarafından tepkilere neden oluyordu. Say say bitmeyen eksikliklerin başında, ulaşımından , trafikte can tehlikesine kadar, özellikle kişisel ihtiyaç gidermek için bile bir wc -lavabonun olmayışı, usta öğreticiler, sınav komisyon üyeleri, kursiyer ve yakınları için büyük bir eksiklikti.

Karaman Sürücü Kursları Derneği (KARMTSKDER) Başkanı Ufuk İŞLEKER yaptığı açıklamada;, “Yıllardır süregelen bütün bu olumsuzlukları, defaatle eski yerel yöneticilere/yetkililere bildirmemize rağmen  çözüm noktasında olumlu bir cevap alamamıştık. Karaman Belediye Başkanımız Savaş KALAYCI ile de konuyu ayrıntıları ile paylaştık. Şehrin birçok sorunları ile boğuşmasına rağmen hemen  konuya eğilen başkan, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ile konuyu istişare edip, sürücü adaylarımız  için en uygun yerin “Çarşamba Kapalı Pazarı” olarak ta bilinen mevkiinin çevresindeki boş alanın olabileceği kanaatine varılıp, çalışmalara başladılar. Sınav araçlarının başlangıç noktasına zemin asfaltı, motosiklet  sınavında kullanılan alana ise zemin asfaltı ve boyama işleri yapıldı. Artık ulaşımı daha kolay, büfe-wc-lavabo-mescidi olan, daha iyi insani koşullara sahip, her türlü ihtiyaçların karşılanabileceği bir alana sahip olundu. Özellikle ulaşımın kolay oluşu, lokasyonun  bilinirliği sürücü adaylarımızdan ve halkımızdan tam not aldı” dedi.

Karaman Sürücü Kursları Derneği (KARMTSKDER) Başkanı Ufuk İŞLEKER ve dernek üyeleri; Bu konuda emeği geçen başta Karaman Belediye Başkanı Sayın Savaş KALAYCI’ya,   İl Milli  Eğitim Müdürü Mehmet ÇALIŞKAN’a, Milli  Eğitim Müdür Yardımcısı  Abdurrahman KURT ve  Özel Öğretim Şubesi Şefi ve Memurlarına sektörümüz ve Karaman halkı adına çok teşekkür ettiklerini bildirdiler.

Editör: TE Bilişim