Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Karaman Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Bir dizi ziyaret için Karaman’a gelen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Karaman M Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi önünde yaptığı açıklamanın ardından Karaman Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
Cemiyet binasında gerçekleşen ziyarette Sarıgül’ü, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu ve cemiyet üyeleri karşıladı.
“YEREL MEDYA BULUNDUĞU KENTİN AYNASIDIR”
Ziyarette yaptığı konuşmasında yerel medyaya büyük önem verdiklerini belirten Sarıgül, “Yerel medya ulusal basının göremediği birçok konuyu görür. Yerel medya o kentin aynasıdır. O kentin güzelliğidir. O kentteki sanatı, kültürü, üretimi, tarımı, hayvanı, eğitimi, sağlığı, engelliyi, emekliyi ve o kentin tüm doğal güzelliklerini bütün dünyayla buluşturur. Yerel medya aynı zamanda demokrasinin ilk basamağıdır. Uzun yıllar milletvekilliğim ve Belediye başkanlığım sırasında tüm yerel medyaya eşit mesafede oldum. Bana ısrarla gelip söylediler ki başkanım gazete çıkaralım diye. Bende dedim ki arkadaşlar biz belediye olarak gazete çıkaramayız. Biz devletin gücünü gazeteye verip de diğer mahalli gazetelerdeki arkadaşlarımızın emeğine sevgisizlik yapamayız. Bütün mahalli basına eşit oranda yıllık desteğinizi çıkarın ve onların hepsini yapalım dedim. Bizi en ağır eleştiren basın kuruluşlarına bile desteğimizi eksik etmedik. Bugün Mustafa Sarıgül varsa, bana yapılan eleştirilerden hep ders çıkardığım içindir. Diğer belediye başkanlarım ve birçok siyaset bilmeyenler onu eleştiren mahalli basına ambargo koyar, gördüğü zaman suratını çevirir. Benim bütün siyasilerden, belediye başkanlarımızdan ricam şudur. Yerel medya ne yazıyorsa eksiklerimizi bize bildiriyordur. Onların gözlerinden öperim. O eksikliklerimizi giderdiğimizde puan topluyoruz. Onlar bu kentin görünmeyen müfettişleri, görünmeyen teftişleridir. Hayırlı işleri yazdıkları gibi eksikliklerimizi de yazıyorlar. Bizim bu eksikliklerden ders çıkarmamız gerekir. İktidara geldiğimizde bizim gazetemizde, televizyonumuzda olmayacak. Bir iktidar bütün basın mensuplarına aynı eşit seviyede olmalıdır” dedi.
Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu’da cemiyetin faaliyetleri hakkında bilgi verdikten sonra yerel medyanın sorunlarının yer aldığı dosyayı takdim etti.
Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim