Karaman Belediye Başkan Adayı Şaban Şahin, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünü ziyaret ederek Müdürlük bünyesindeki kurslar hakkında bilgiler aldı. Kursların kapsamının genişleteceğini ifade eden Şahin, hanımların üretime katkı sağlamalarına imkan vereceklerini söyledi.

Resim, Örgü, Ahşap Boyama, Telkari, İğne Oyası, Ev tekstili, Katı Sanatı, Resim ve Giyim Aksesuarları kurslarını ziyaret eden Başkan Adayı Şaban Şahin’e, hocalar, ürettikleri ürünlerin pazarlanması en büyük sorunları olduğunu, bu kursların bir terapi merkezi gibi çalıştığını, hanımların özellikle gençlerin el becerilerini geliştirdiklerini ve bunun yanında zihinsel gelişimlerine katkı sağlayarak sanat öğrendiklerini, söylediler…

Başkan Adayı Şaban Şahin, “Gençlerimizin ve insanımızın televizyon başında vakit geçirmelerini değil sanat kurslarımıza yöneltmek istiyoruz. Bu açıdan siz hocalarımızı ve hanım kardeşlerimizi üretime katkıda bulunduğunuz için tebrik ediyorum. 31 Mart’ta yerel seçimlere gidiyoruz bu seçimin ana teması ekonomi… İnsanlarımız ekonomik sıkıntılar içerisindeler, böyle olmasının sebeplerinden biri de üreten değil tüketen bir toplum haline getirilmiş olmamızdır. Bir diğeri de dışardan alımlarla ithalatın teşvik edilmesidir. Ekonomik sıkıntılardan kurtulmamız için üretime ağırlık vermemiz gerekiyor…

Bu vesileyle sizlerin burda yaptığınız çalışmaları değerli buluyor, sizlerin gayretinizi önemsiyoruz. Üreten bir toplum haline gelebilmenin bir yolu sizin çalışmalarınızı daha da büyütmek gerekiyor. Meslek ve sanat öğreten kursların sayısını artırmakdan geçiyor” dedi.

Belediyeyi kazandıkları takdirde; Kermesler ve kooperatifleşme yolunu açarak ve bu konuda öncülük ederek pazarlama sorununun aşılmasını sağlayacaklarını ifade eden Şahin, Üretmek isteyip imkan bulamayanlara mikro krediler yoluyla teşvikler vereceğiz. Mekan sorunu çözerek kurslara yönelmenin önünü açacağız” diye devam etti.

Editör: TE Bilişim