Yeni düzenleme ile Sağlık ocaklarını tek tek gezerek rapor verecek doktor arama dönemi sona eriyor. Karaman Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Yaşar Çalışkan, yaptığı açıklamada mevcut durumu ve yeni uygulamayı aktararak, yetkililere teşekkür etti.
Yeni Yönetmelik İle Beyan Dönemi Başladı
Amatör Spor kulüplerinin ve Sporcuların Lisans çıkartmada en büyük sorununun Sağlık raporu almak olduğunun altını çizen Yaşar Çalışkan; “Uzun süredir, amatör sporcular özellikle Futbolcular lisanslarını yaptırırken sağlık raporu almakta güçlük çekiyordu. Örneğin lisans çıkartacak bir Futbolcu, lisans çıkartmak istediğinde kardiyolojiye, ortopediye gönderiliyor sağlık raporu alması için meşakkatli bir sürece giriyordu. Sporcu lisansının en fazla çıkartıldığı futbol branşında bu sorun had safhaya varmıştı. Kulüplerimiz müsabakalara sporcuları yetiştiremiyor, 18 yaşın altındaki sporcuların velileri, çocuklarına sırf sağlık raporu ile uğraşmamak adına spor yaptıramıyordu. Yeni sistem ile lisans yaptırılırken (filiz lisans hariç) sporcunun beyanına başvurulacak. Sporcu 18 yaşın altında ise velisinin beyanı, lisans çıkartılması için yeterli olacak. Bu yeni uygulama ile sporcu lisanslamada yaşanan çok önemli bir sorun giderilmiş oldu. Lisans işlemlerini çile olmaktan çıkaran bu düzenleme için başta Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, TASKK Başkanımız Ali Düşmez’e ve emeği geçen yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi. 
TFF Karaman İl Temsilcisi Ferhat Koç sağlık raporu sorunun çözüme kavuşmasının ardından lisanslı Futbolcu sayısının önemli ölçüde artacağını belirtti. TFF İl Temsilcisi Koç; “Özellikle ilk defa lisans çıkartacak Futbolcularımızın velileri sağlık raporu çıkartma konusunda zorlanıyordu. Son dönemde Aile Hekimlerinin sağlık raporu verme yetkisi de sınırlandırılınca, Futbol oynamak isteyen gençlerimizin lisans işlemleri gerçekleşmiyordu. Sayın Bakanımız ve TASKK Başkanımızın girişimleri ile bu sorun çözülmüş oldu. Artık Velilerin beyanları ile lisans çıkartma işlemleri daha hızlı şekilde prosedüre takılmadan gerçekleşecek. Bakanımız Dr Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na ve Başkanımız Ali Düşmez’e ilgi ve alakalarından ötürü teşekkür ederiz.” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim