Saadet Partisi Karaman Belediye Başkanı adayı Şaban Şahin 31 Mart yerel seçimleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasına Savaş Kalaycı’yı tebrik ederek başlayan Şahin; “31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Öncelikle Karaman Belediye Başkanı seçilen Sn. Savaş Kalaycı bey’i tebrik ediyorum. Karaman için istişareye açık olduğumuzu ve hayırlı işlerinde yanında olacağımızın bilinmesini istiyorum. “ dedi.

Seçim sürecinde yarışın adaletsiz bir ortamda gerçekleştiğini belirten Şaban Şahin; “Seçim sürecini devletten tek kuruş yardım almadan, tamamen Millî Görüşçülerin özverili katkıları ile tamamladık. Mütevazı bir bütçe ile, kendi ekipman ve imkanlarımızla Karaman için ilkleri gerçekleştirdik ve bu noktada halkımızın takdirini kazandık. Ancak, tek bir kişinin, Saadet Partisi, falanca parti(ismini anarak reklamını yapmak istemiyoruz.) ile ittifak yapıyor iftirası, basınında organize bir şekilde bunu yayması, tüm süreç boyunca bu şekilde haber yaparak halkın üzerinde bir baskı oluşturması halkı şüpheye düşürmüş ve bize oy vermekten korkutmuştur. Düşünün ki sosyal medyada şimdiye kadar hiç bir haberinin reklamını vermeyen bir yandaş basın kuruluşu bu iftira haberlerinin reklamını vermiştir.” diyerek organize bir şekilde iftiraya uğradıklarına dikkat çekti.

Sandıkların açılması ile kimin kiminle beraber hareket ettiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Şaban Şahin, açıklamasına şöyle devam etti. “Seçim sürecinde hemen her dakika Saadet Partisini yalnızca bu iftiralarla haber yapanların, seçimin bitmesi ile birlikte hiç anmadıklarını görüyoruz. Sandıklar açıldıktan sonra da kimin kimle beraber hareket ettiğini, kimlerin kameralar önünde farklı, arkasında farklı gayretler içinde olduğunu gördük. Seçim sonuçları açıklanınca bu ikircikli çalışmaları görerek, bize iftira atıldığını anlayıp bizden helallik isteyen ahiret inancı olan insanlar oldu. Tabi ben bir başkasının hakkına karışamam dolaysıyla bir benle helalleşmek yetmiyor. Bu iftiralara inanıp bize oy vermekten vazgeçenler dahil, zarar gören herkesin tek tek bulunup onlarla da helalleşilmesi gerekir. Bakınız Müslüman âlimler; ‘İftira altı kişiyi mahveder diyor.’

-İftirayı atanı,

-Onu yayanı,

-Ona ortak olanı,

-Araştırmadan inananı,

-Gerçeği bilip de sessiz kalanı,

-İnanmasa ve ortak olmasa da bu durumdan mutlu olanı,

Allah korkusu olanlardan, ahirete iman edenlerden ricamız lütfen size bir haber geldiği vakit o haberin doğruluğunu araştırın.

Seçim sürecince Karaman için bize madden yardımcı olan, manevi destekte bulunan, çalışmalarımızı koordine eden, bize oy veren tüm hemşehrilerimize ve ayrıca seçim süreci boyunca üzerimize atılan iftiralara karşı teşkilatlarının bu iftiralara dâhil olmaması için gayret gösteren Karamanımızdaki bazı partilerin yönetimlerine de teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim