“Emeğin ve emek verenlerin dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs, işçi ve emekçi kardeşlerimizin seslerini duyurdukları, birlik ve beraberlik içerisinde hak arayışlarını dile getirdikleri özel bir gün haline gelmiştir. 
Kuşkusuz ülkemizin kalkınma yolundaki en büyük gücü olan ve alın terleri ile fedakârca çalışan emekçi kardeşlerimiz, çalışma hayatımızı oluşturan yapının en önemli parçalarındandır. Onların yaşadığı sorunlar ülke olarak hepimizin sorunu, onların sevinci de hepimizin ortak sevincidir.  
Birlik ve beraberlik ruhunu her zaman içerisinde barındıran bir ülke olarak bizler de tüm dünya ile birlikte zor bir süreçten geçiyoruz. Bu zor süreçte maalesef Kovid-19 salgınından iş sektörü de nasibini almış, çalışan diğer kesimler gibi işçi kardeşlerimiz de bu durumdan etkilenmiştir. Devletimizin aldığı ekonomik önlemlerin yanı sıra bireyler ve kurumlar olarak da çalışma hayatımızı emekleri ile sırtlayan kardeşlerimizin bu süreçten en az şekilde etkilenmeleri için elimizden gelen çabayı göstermeli, daha fazla kenetlenip dayanışma içinde birbirimize destek olmalı ve bu süreci en sağlıklı şekilde atlatmaya çalışmalıyız.
Bu vesileyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün tüm emekçilerimiz adına sorunlarının dile getirilebilmesi ve bu sorunlara çözüm yolları üretilebilmesi açısından faydalı bir gün olması,  bu özel günün çalışma hayatımızdaki tüm kesimler tarafından aynı şekilde idrak edilerek barış ve kardeşlik temennileriyle kutlanmasını diliyor, başta üniversitemiz mensubu emekçi personelimiz olmak üzere tüm işçi ve emekçilerimizin 1 Mayıs Günü’nü kutluyorum.”
 

Editör: TE Bilişim