Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan, Atv'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına video konferans yöntemiyle bağlanarak okuma yazma seferberliğini başlatmıştı. 
Seferberlik kapsamında, Karaman’da açılan kurslara okuma yazma bilmeyen 7’den 70 her yaştan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan tüm Türkiye’de okuma yazma seferberliği başlatmıştı. Bu seferberlik kapsamında Karaman’da okuma yazma bilmeyen kimse kalmasın diye okullarımızda Halk Eğitim Merkezi ve okullarımız tarafından taramalar yapıldı ve kurslar açıldı. Vatandaşlarımızın kurslarımıza yoğun bir talebi var. Özellikle okuma yazma bilmeyen annelerimizi, büyüklerimizi kurslara davet ediyoruz. Kursa gelmek isteyenlerin ikametlerine en yakın okullara başvurmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Proje kapsamında Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunda vatandaşlarla bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Hanımefendi Zehra Meral, okulda yapılan çalışmaları yerinde görerek incelemelerde bulundu. Kurs gören hanımlarla bir süre sohbet eden İl Müdürü Kuntoğlu hanımları medeni cesaretinden dolayı tebrik ederek başarılar diledi.
Karaman Valisi Sayın Fahri Meral’in eşi Hanımefendi Zehra Meral kursa gelen hanımlarla yakından ilgilenerek onlarla bir süre sohbet etti. 
 

Editör: TE Bilişim