Ne istersem onu okurum projesi kapsamında Karamanlı Gazeteci Yazar Adem Kocatürk öğrencilerle edebiyat söyleşisi yaptı.

Program, Temizel Ünlü Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Bülent Karademir'in proje ile ilgili sunumu ile başladı.

Öğrencilerin yoğun ilgisinin izlendiği söyleşide Gazeteci Yazar Kocatürk, kitabı Kebikeç ile ilgili bulgular verdi ve gençlere yaşam tavsiyelerinde bulundu. Program plaket taktimi ile son buldu.

Bu programla son bulan "Ne İstersem Onu Okuyorum Projesi" ile ilgili okul idaresinden şu açıklama yapıldı; “KOP Bölgesi’nde Okuma Alışkanlığı ve Kültürünün Artırılarak Sürdürülebilirliğin Sağlanması Mali Destek Programı” kapsamında KOP Okuyor Projesi altında Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi doğrulusunda yapılan "Ne İstersem Onu Okuyorum Projesi" detaylı etkinliklerle gerçekleştirildi. 

9 ay süren proje ile; okuldaki her öğrenci ve öğretmene okumak istedikleri bir kitap satın alınarak okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla büyük bir ismim atılmış oldu. Proje kapsamında okula 40 kitaplık, 15 tabletli 1 e-kütüphane, 1 veli okuma salonu kazandırıldı. Okuldaki her öğrenci ve öğretmene okumak istedikleri kitaplar alındı. Okunan toplam 750 kitap okul kütüphanesine kazandırılmış olacak. 

Proje etkinlikleri olarak plan edilen eğitimci yazar Mahmut Ulu söyleşisi 8 Mayıs 2017 tarihinde yapıldı. Okuma alışkanlığı amacıyla farkındalık meydana getirmek amacıyla 16.05.2017 tarihinde Aktekke Kent Meydanında okul öğrencileri okuma faaliyeti yaparak ilgi topladılar. 23.05.2017 tarihinde öğrencilerimiz Ahmet Mete Huzurevin'de kitap okuma faaliyeti gerçekleştirerek yaşlılarımızın gönül dualarını aldılar.
 
Karaman şehir meydanı Aktekke'de "Anlatmak İçin Okumalısın" faaliyeti kapsamında matematik dersi 26.05.2017 tarihinde yapılarak okumanın bölgedan bağımsız bulunduğu anlatılmaya çalışıldı.

Eylül ayında, Yazar Adem KOCATÜRK ve kitabı "Kebikeç" ile ilgili yazar okuyucu buluşması gerçekleştirildi.
 
Ayrıca 400 kitap satın alınarak okulumuzda tespit edilen öğrencilere ve Karaman’da tespit edilen öğretmenlere dağıtıldı. Sosyal medyada açılan "Ne istersem onu okuyorum" hesaplarından okunan kitapların paylaşımı ile öğrenci, öğretmen ve velilerimizin okuduklarını paylaşacakları bir bölge hazırlandı ve okuduklarını paylaşmaları sağlandı.

Editör: TE Bilişim