Geleceğin bilim insanlarını ve sanatkârlarını yetiştirmeyi amaçlayan Bilim ve Sanat Merkezi Karaman’dan sonra Taşeli Bölgesi’ndeki özel yetenekli öğrencilerin genel zihinsel, görsel sanatlar ve müzik becerilerini geliştirmek için Ermenek’te açıldı.
Taşeli Bölgesi’ndeki öğrencilere hizmet verecek Bilim ve Sanat Merkezinin açılışının müjdesini veren İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkankonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
İl Müdürü Çalışkan, “Bildiğiniz gibi Bilim ve Sanat Merkezleriözellikle üstün zekâ ve yetenek sahibi öğrencilerin okullarında görmüş olduğu eğitimin yanında onların eğitim hayatlarına katkılar sağlamayı hedefleyen kurumlardır.Karaman Bilim ve Sanat Merkezimiz; Ayrancı, Kâzımkarabekir ve Merkez ilçelerimize hizmet vermesine rağmen coğrafi konum olarak merkezden uzak Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerimiz bu hizmetten ne yazık ki faydalanamamaktaydı. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış kurumlar olan bilim ve sanat merkezimizin ikincisini Ermenek ilçemizde açarak Taşeli Bölgesi’ndeki öğrencilerimizin de bu hizmetten istifade edebilmeleri için Ermenek Bilim ve Sanat Merkezimizin açılış onayının gerçekleştiğinin müjdesini vermek istiyorum.” diye konuştu.
Açılan Ermenek Bilim ve Sanat Merkezi ile örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarından özel yetenekli olarak tanımlanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitiminin verileceğini kaydeden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan,BİLSEM’in Ermenek ilçesine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Mehmet Çalışkan, “Aziz Sancar'lar, Cahit Arf'ler, Hulusi Behçet Uz'lar, Oktay Sinanoğlu gibi nice Bilim Adamları yetişmesi ümidiyle Ermenek Bilim ve Sanat Merkezi ilimize hayırlı olsun. Taşeli’nin zeki, çalışkan ve başarılı nice öğrencilerine hizmet verecek Ermenek BİLSEM’in açılış sürecinde destekleri için Sayın Valimize, değerli milletvekillerimize, devlet büyüklerimize,  Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesi Müdür Yardımcım İsmail Bey'e ve ekibine teşekkür eder, açma teklifini uygun gören Bakanlığımıza şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
 

Editör: TE Bilişim