İl Milli Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştiren protokol imza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği İl Başkanı Mehmet Sarı, Eğitim Komisyonu Başkanı Yakup Budak, Genç Önder Kadın Komisyon Başkanı Fatma Coştu katıldı. 
Protokol imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, içinde bulunduğumuz teknoloji çağının hayatımızı kolaylaştırmakla birlikte yeni sıkıntıları beraberinde getirdiğini vurgulayarak gençlerin ve çocukların uzun saatler meşgul olduğu cep telefonu, tablet, televizyon, elektronik oyunlar fiziksel, bilişsel, sosyal bazı sorunlara yol açtığını ifade etti. 
Protokolün amaçlarından bahseden İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Öğrencilerimize kontrollü teknoloji kullanımı bilincinin kazandırılarak milli, manevi, tarihi değerlerimize bağlı, kendini ifade edebilen, özgüven sahibi, üreten, sosyal bireyler olarak yetişmesine katkı sağlamak amacıyla; İlimiz ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilere yönelik bilinçli teknoloji kullanımı ve değerler eğitimi kapsamında panel, konferans, seminer ve söyleşiler düzenlenmesi için Müdürlüğümüz ile Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği arasında bu protokol imzalanmıştır. İmzalarını attığımız ve çok güzel neticeler alacağımıza inandığımız bu önemli protokol inşallah hayırlara vesile olur” diye konuştu.
Ardından konuşan Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği İl Başkanı Mehmet Sarı ise toplumun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesi noktasında sivil toplum kuruşlarına önemli görevler düştüğünü belirterek teknoloji bağımlılığının çağımızın hastalığı olduğunun altını çizdi. Sarı, “Karaman Önder İmam Hatipliler Derneği olarak gençlerimize sosyal medyanın bilinçli kullanması ve teknoloji bağımlılığını engellemeye yönelik okullarımızda panel, konferans, seminer ve söyleşiler düzenleyeceğiz. Bu imkânı sağladıkları için İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mevlüt Kuntoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
Protokolün imzalarının atılması ile program sona erdi.
 

Editör: TE Bilişim