Karaman'da nişanlanan çevreci çift, nikah şekeri yerine çam fidanı verdi

Karaman'da nişanlanacak olan  Melike ve Hamdi , erozyonla mücadeleye dikkati çekmek  davetlilere çam fidanı hediye etti.

Davetlilere dağıttıkları fidanların kalıcı hatıra olacağını belirten Melike ŞİMŞİR ve Hamdi SUNAY şöyle konuştular:
"Karaman, yıllarca erozyonla mücadele edilen bir yer. Tek bir ağacın bile büyük önemi var. Bizler de bölge insanı olarak nişanımızda farklılık yaparak erozyonla mücadelede yer almak istedik. Nikah öncesi şeker yerine başka bir şey dağıtılması için aramızda konuşmalar yapmıştık. Sonuç olarak fidan dağıtmanın nikah şekerinden daha yararlı olacağı kararını verdik.
Misafirlerimize yaklaşık 500 çam fidanı dağıttık. Herkes istediği yere çok rahat bir şekilde dikebilir. Diktikten sonra biz de onlara gittiğimizde hatıramızı görebileceğiz. Bu, bizi daha çok mutlu edecek."
Bunun evlenecek çiftlere örnek olmasını dileyen çiftler, "En azından şeker dağıtıp bir an evvel tüketileceğine ağaç dağıtıp bir ömür boyu beslenip geri dönüşümü olsun istedik. Şekerden daha kalıcı, ömür boyu hatırlanacak bir şey. Hem biz memnun kaldık hem de davetliler. Çevremizin ve Karaman’ın ağaca ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.

 Bizde GSRT ailesi olarak bu güzel davranışlarından dolayı teşekkür ederek ömür boyu mutluluklar dileriz .


 

Editör: TE Bilişim