Danıştay 10’uncu Dairesi, Ayasofya’yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal ederek, Ayasofya’nın ibatede açılması önündeki engeli kaldırdı.  Cumhurbaşkanı  Recep  Tayyip  ERDOĞAN’ın,  Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına onay vermesinin ardından Karaman STK platformu tarafından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında öğle namazına müteakip “Şükür Namazı ve Duası” programı düzenlendi.


Öğle namazından sonra “Şükür Namazı” kılınarak  “Fetih Suresi”  okundu. Arkasından da eller semaya kaldırılarak dualar edildi.


Program sonunda, Karaman AK Parti İl teşkilatları programa katılanlara lokma tatlısı ikramında bulundu.


Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması dolayısıyla Karaman AK Parti il başkanı  Abidin  ÇAĞLAYAN açıklamada bulundu.

“Danıştay 10. Dairesinin almış olduğu karar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredilerek ibadete açılmasına verdiği onay,  milletimizin duygu ve taleplerinin ve yaklaşık olarak 100 yıllık bir hayalin gerçeğe dönüşmesi demektir.  Nesilden nesille aktarılan   Ayasofya  Camii  hayalinin gerçekleşmesine  şahitlik  ediyoruz. Bizlere bugünleri gösteren ve bu mutluluğu yaşatan Âlemlerin Rabbine hamd olsun, şükürler olsun.


İnşallah dualarımızı 24 Temmuz’dan itibaren Ayasofya Cami ’inde yapacağız.


10 Temmuz 2020 tarihi aynı zamanda Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşmasının da müjdesidir. Ben buradan  Cumhurbaşkanımız  Sayın  Recep  Tayyip  ERDOĞAN’a ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum. Ayasofya Camii’nin açılışı Türkiye ve İslam dünyasına hayırlı olsun.”   dedi
 

Editör: TE Bilişim