Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerine yönelik yüz yüze yürütülecek okula uyum eğitimleri, tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da devam ediyor. Karaman Merkez Anaokulu ile Yem Sanayi İlkokulunu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan okula ‘merhaba’ diyen minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu. 
Yeni eğitim öğretim yılı, 6 Eylül'de tüm kademelerde yüz yüze eğitimle başlayacak. Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri ise uyum eğitimine geçti. İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Merkez Anaokulu ile Yem Sanayi İlkokulunu ziyaret ederek uyum eğitimine başlayan minik öğrencilerle sohbet etti.
İlk olarak Yem Sanayi İlkokulunu ziyaret eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, 1’inci sınıf öğrencilerinin resim etkinliğine katıldı. Öğrencilerin yaptığı resimleri Mehmet Çalışkan’a gösterirken yaşadıkları mutluluk görülmeye değerdi. Sınıf ziyaretleri sonrasında öğretmenlerle bir araya gelen Çalışkan, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde vefat eden Yem Sanayi İlkokulu Sınıf Öğretmeni Yüksel Uğur için mesai arkadaşlarına başsağlığında da bulunan Çalışkan, Yüksel Uğur’un vefatının Karaman eğitim camiasını derinden üzdüğünü dile getirdi. 
İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Yem Sanayi İlkokulunu ziyaretinin ardından Karaman Merkez Anaokulu öğrencileriyle buluştu. Minik öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Müdürü Mehmet Çalışkan, uyum eğitimin öğrenciler için önemli olduğunu ifade etti. Karaman’daki okullarının yüz yüze eğitime hazır olduğunu vurgulayan Çalışkan, öğretmenlerin öğrencilerini beklediğini söyledi.   
Karaman’da okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum süreci eğitimi başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında 3 gün sürecek olan okula uyum eğitimde okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağırlık veriliyor.
Öğrencilerin öğretmenler gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla öğrenme ortamını, okulunu, sınıfını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanıyor.
Velilere ve öğrencilere, salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılıyor.
 

Editör: TE Bilişim