AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Çağlayan mesajında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur” dedi.

Tüm Karamanlıların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Çağlayan mesajında şu ifadeleri kullandı; “Milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen 19 Mayıs, Türk Ulusunu aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyet ile buluşturan bir dönüm noktası olmuştur.

Milletimiz içinde bulunduğu yokluğa ve yoksulluğa rağmen büyük bir kahramanlık göstererek, topraklarımıza ve varlığımıza göz diken işgalci devletlere unutamayacakları bir ders vermiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde verilen kurtuluş mücadelesinin güç kaynağı milletimizin iradesi olmuştur. Bugünde bu duyguların yaşatılması için hepimize özelliklede Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimize büyük görevler düşmektedir” dedi.

Şanlı Türk tarihinin, gençlerin omuzlarında geleceğe taşınacağını ve onlara sonsuz güven duyduklarının altını çizen Çağlayan gençlere ayırdığı paragraf ile mesajına son verdi;

Çağlayan gençlere ayırdığı paragrafında “Gençlerimize duyduğumuz güven, asla sözde olmadı. Bizler AK Parti olarak onlarla iş hayatında, sosyal hayatta, siyasette, omuz omuza üretmenin yollarını açıyoruz. Devlet yönetiminde söz sahibi olmaları için seçme ve seçilme yaşını 18’e indirmemiz bunun en bariz örneklerindendir. Girişimci gençlerimize yarattığımız destekler, eğitim alanındaki reformlarımız bu güvenin göstergesidir. Onların, gücünü köklerinden alan; yenilik ve gelişmelere açık bireyler olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor; başta gençlerimizin olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum’’ dedi.

Mehmet ÇALIŞKAN
Karaman İl Millî Eğitim Müdürü
Sevgili Gençler,
Zor dönemlerin birlik ve beraberlik içerisinde daha kolay aşıldığını 103 yıl önce milletimizin azim ve kararlılığı tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde Samsun’dan yakılmıştır. Şanlı tarihimizden aldığımız inanç ve güçle, milletimize nice gururlar yaşatacak irade sizlerin elindedir. Zaferlerden zafere ulaştıracak bilinç, donanım ve yetişmişlikle, çağın bin atlı akıncıları olacaksınız. Yeniden doğuşun başlangıcı olmuş bugünde şehit ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”  
 

Editör: TE Bilişim