Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde Bağımsız olarak seçilen ve sonrasında Gelecek Partisine katılan Halil Kulak Alanya Kaymakamını ziyaret ettiği fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak Alanya’ya katılmak istediğini söyledi. Karamanlı ve Sarıvelilerli vatandaşların tepkisine neden olan paylaşımında Kaymakamı Alanya Valisi olarak ziyaret etmek istediğini de belirten Kulak, Karamanlıların tepkisini çekti. 

1989 yılından beri Karaman’ın ilçesi olan Sarıveliler’in başka bir ilçenin Vilayet olması için dolgu malzemesi olarak gösterilmesi Karamanlıların tepkisini çekti. Diğer taraftan Başkan Kulak’ın sanki Vilayet yapılması Belediye başkanlarının elindeymiş gibi açıklama yapması ve mevcut Alanya Kaymakamını Vali olarak ziyaret etme temennisi ise ayrı bir gaf olarak değerlendirildi.

Yazım ve dil kurallarına riayet etmeden yapılan Halil Kulak’ın açıklaması; “Alanya Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezeri i makamında ziyaret edip iki ilçe ile ilgili istişarelerde bulunduk mütevazi kişiliği ve misafirperverliği için ilçem adına teşekkür ederim Ankara’daki dostlarımızdan Aldığımız duyumlara göre Hayalimiz olan Yörükler diyarı Bozyazı Anamur Gazipaşa Sarıvelileri içine Alıp Hem coğrafi hem de kültürel birlikteliği sağlayacak olan Alanya il çalışmasının Ekim ayında TBMM de Meclise taşınarak il sütatüsü kazanmasının haberini büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz Alanyamızı İnşaallah ilçesi olarak 2023 Ocak ayından itibaren Valilik makamı nezdinde ziyaret edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim