Karaman’ın Sarıveliler ilçesinin önemli simalarından ve AK Parti ilçe başkanlığına aday olan Mehmet Çulhacı, haber sitemize yaptığı açıklama ile ilçe kongresine dikkat çekti. İlçelerinin kongre takvimine alınmayacağı ve atama yolu ile görevlendirme yapılacağı yönündeki iddiaları değerlendiren Çulhacı, ‘’Karaman’ın tüm ilçelerinde kongreye gidilirken, Sarıveliler ilçemizde gidilmeyeceği ve atama yapılacağı yönündeki iddialar dolaşmaktadır’’ dedi.

"GEÇMİŞTE YAPILAN ATAMALAR.."

 Demokrasinin tesisi noktasında önemli roller üstlenen siyasi partilerin, kendi içlerinde demokrasiden kaçmasının düşünülemeyeceğini belirten Çulhacı açıklamasında; ‘’Geçmişte ilçe dinamiklerinin görüşlerine müracaat edilmeden dayatma ile yapılan işler sonucunda yerel yönetimde kayıp yaşadık. Bundan ders çıkartıp daha kucaklayıcı-kapsayıcı olunması beklenirken, ilçe halkının görüşlerine itibar etmeyen bu anlayışın devam edeceğinin söylentisi bile bizleri derinden yaralamaktadır. Sarıveliler; Karaman’ın ikinci büyük ilçesi, Toroslar’ın gözbebeği ve partimizin Taşeli’ndeki uydusudur.

Burada atılacak herhangi bir yanlış adımın yaraları derin olacaktır. Böylesi önemli bir konumda olan ilçenin partimiz adına siyasi kaderi şahsi düşüncelere, kişisel hesaplara kurban verilmemelidir. AK Partimiz; siyaset arenasına çıktığı günden bu yana, halkın tercihinin tecelligâhı olan sandığa saygı duymuş, önüne konulan engellere karşı da bilhassa sandığı işaret etmiştir. Bu söylentilerin doğruluğu her ne kadar ‘Resmi’ olarak bir açıklama ile teyitlenmezken, söylentisi dahi mide bulandırmaktadır. Hiç kimse partimizden ve davamızdan üstün olmadığı gibi, bu ve benzeri yollarla pozisyonlarını kalıcı kılmayı murad edenler yanıldıklarını en kısa sürede göreceklerdir.

"KOYUN DEĞİLİZ.."

Yiğitler diyarı Sarıveliler, dağın ardından uzatılan sopalarla Hacıvat-Karagöz oynatılacak bir mecra, Sarıvelilerli hemşerilerim ise koyun görülecek kimseler değildir. Bu itibarla Karaman’daki ilçe kongreleri takviminde ilçemizi görmeyi ümit ediyor, bu iddianın bir söylentiden ibaret kalmasını temenni ediyorum’’ sözlerine yer verdi.

kaynak: karaman24.com

Editör: TE Bilişim