Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü konulu karma sergi düzenlendi.  
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Sergi Alanında düzenlenen ve Küratörlüğünü Doç. Dr. Mustafa Diğler ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz’ın üstlendiği serginin açılışını KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül yaptı. Rektör Akgül’ün kurdele kesimi ve hayırlı olsun temennisi ile açılışı yapılan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Hakan Yılmaz açılışın ardından sergi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz sergi ile devletimizin tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan bu iki günü farklı bir şekilde anmak istedik. Bu vesileyle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve Çanakkale şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükran ile anıyoruz.” 
Toplam 33 eserin yer aldığı sergi 09-19 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergide eserleri olan sanatçı ve akademisyenler şöyle: Abdülgani Arıkan, Ahmet Hakan Yılmaz, Ahmet Aytaç, Ahmet Türe, Alican Taşkan, Attila Döl, Ayşe Tanrıver Celasın, Betül Serbest Yılmaz, Berna Şen, Burcu Hanedar, Derya Konuk, Eda Cerit, Emine Nur Yılmaz Arıkan, Emre Şen, Gülşen Kahraman, Merve Akpınar, Mehmet Susuz, Murat Aksoy, Mustafa Diğler, Mustafa Konuk, Mustafa Sönmez, Mutluhan Taş, Necmettin Ertunç, Oğuz Yurttadur, Özgül Yiğit, Seda Dilay, Şeyda Göknur, Şeyda Misman, Tekin Bayrak, Tevhide Aydın.

Editör: TE Bilişim