Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından 3. Sü düzenlenen ve geleneksel hale gelen YENİ GÜN (NEVRUZ) ULUSLARARASI KARMA KARMA RESİM SERGİSİ’nin Açılışı SKM sergi salonunda çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşirken Açılışa; Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın eşi hanımefendi Munise Işık, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, kurum müdürleri ve akademisyenler katıldı.
Küratörlüğünü Betül Serbest YILMAZ ve Ahmet Hakan YILMAZ’ın üstlendiği serginin açılışı Karaman Valisi sayın Alpaslan IŞIK, Rektör Prof. Dr. Namık Ak ve Sanat Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ERTEKİN’in açılış konuşmalarıyla sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
"Sergi hem mekânsal ve sanal ortamda sanatseverlerle buluşuyor"

KMU Sanat Tasarım Fakültesi dekanı Prof Dr. Murat ERTEKİN Konuşmasında:
 “Yeni gün (nevruz) sergisi salgın tedbirleri kapsamında yine mekân ve sanal mecra kullanılarak melez (sergi) sergi olarak gerçekleştirildi. Bu anlamda gerek davetli sanatçıların eserlerini sergileme ve gerekse kontrolü elden bırakmama adına toplam 70 çalışmadan oluşan sergimiz hem mekânda hem de sanal olarak sanatseverlere ulaşacak. 


Özellikle memleketimizin ve dünyamızın hassas olduğu bu günlerde bir olarak, iri olarak ve diri olarak yeni günün yeni uyanış ve başlangıçlara vesile olması dileğiyle,
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak yeni günü Uluslararası düzeyde bu sergi ile karşılıyoruz.


Son olarak bu çalışmalarda bizleri teşvik eden, desteklerini esirgemeyen sayın rektörümüze, sayın valimize şükranlarımızı sunuyor, sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


Sergi Küratörü Ahmet Hakan YILMAZ sergi Hakkında bilgi verirken, uluslararası katılımcıların renklendirdiği sergisinin önemine değinerek, her yıl olduğu gibi bu yıl ki kutlama kapsamında serginin eserleri ile bahara sanatçı gözüyle hoş geldin dediğini belirtti. 

Toplam 70 eserin yer aldığı karma sergi;  Prof. Dr. Abdülgani ARIKAN, Prof. Dr. Birsen ÇEKEN, Prof. Dr. Gültekin AKENGİN, Prof. Dr. Fatih BAŞBUĞ, Prof. Dr. Hüseyin ELMAS, Prof. Dr. Melek GÖKAY Prof. Dr. Mehmet ÖZKARTAL, Prof. Dr. Murat ERTEKİN, Prof. Dr. Mustafa KÜÇÜKÖNER, Prof. Dr. Mutluhan TAŞ, Prof.Dr. Neslihan KIYAR, Doç. Dr. Attila DÖL, Doç. Elçin ÜNAL, Doç. Dr. Meral Batur ÇAY, Doç. Dr. Memduha Satır KAYSERİLİ, Doç. Dr. Mustafa DİĞLER, Doç. Dr. Muzaffer YILMAZ, Doç. Dr. Oğuz YURTTADUR, Doç. Dr. Şemsettin Ziya DAĞLI, Doç. Dr. Zühal BAŞBUĞ, Dr. Öğr. Ü. Ahmet AYTAÇ, Dr. Öğr  Ü. Ahmet TÜRE, Dr. Öğr. Ü. Ahmet Hakan YILMAZ, Dr. Öğr. Ü. Ayşe Tanrıver CELASİN, Dr. Öğr. Ü. Betül Serbest YILMAZ, Dr. Öğr. Ü. Derya KONUK, Dr. Öğr. Ü. Emre ŞEN, Dr. Öğr. Ü. Fahrettin GEÇEN, Dr. Öğr. Ü. Hülya KAROĞLU, Dr. Öğr.Ü. Mehmet SUSUZ, Dr. Öğr. Ü. Nihat ŞİRİN, Dr. Öğr. Ü. Orhan DİKENER, Öğr. Gör. Dr. Emine Nur Yılmaz ARIKAN, Öğr. Gör. Eda CERİT, Öğr. Gör. Gülşen KAHRAMAN, Öğr. Gör. Mustafa KONUK, Öğr. Gör Mustafa SÖNMEZ, Öğr. Gör. Müzeyyen Aksöz ŞEN, Öğr. Gör. Nazik Ağyar LEBLEBİCİ, Öğr. Gör. Necmettin ERTUNÇ, Öğr. Gör. Özgül YİĞİT, Öğr. Gör. Seda DİLAY, Öğr. Gör. Şeyda GÖKNUR, Öğr. Gör. Tevhide AYDIN, Arş Gör. Dr. Ahmet Fatih ÖZMEN, Arş Gör. Ali Ertuğrul KÜPELİ,Arş Gör. Özge Öner, Kadriye Yıldırım ULAŞ, Ali Rıza KANAÇ, Ebru ŞENLİK, Gülten KAHRAMAN; Ömür Burcu HANEDAR, Havva KÜÇÜKÖNER, Etibar RZAZDEH, Valide PAŞAYEVA, Mihail ARABACI, Andrey IVARLAK, Kateryna LEMESHEVA, Abhaz DİZDAROVIC, Akbar BEKHALAM, Anne PENGRECH, Daniela JAUREQUI, Ethem BAYMAK, Savran SULEYMAN, Miso VEMIC, Nathalıa BAZHENOVA, Sami Ben AMEUR, eserlerinden oluşuyor.
Sergi, https://kmu.edu.tr/stm adresinden izlenebilinecek

Editör: TE Bilişim