“Anne, tek bir kelimeye onlarca anlamın yüklendiği nadir kavramlardan birisi olup benzeri ve taklidi söz konusu değildir. Eşsiz varlıklardır annelerimiz; hayatta hiç kimsenin yerini dolduramayacağı, dünyada hiçbir maddi karşılığı olmayan, bizi biz yapan nadide insanlardır. 
Yaşadığımız sürece şefkatin, merhametin, incelikli düşüncenin ve sonsuz özverinin sembolü olarak tanıdığımız annelerimiz, evlatlarını her daim koruyan, seven, her koşulda onlara kol kanat geren varlıklar olmuşlardır. Bir çocuğun doğumundan itibaren ona karşılıksız sevgisiyle, müstesna duyguları ve içgörüsüyle kılavuzluk eden annelerimiz kişiliğimizin oluşmasında ve insana yakışan özellikler kazanmamızda en büyük örneklerimizdir. 
Kültürümüzün ve inançlarımızın gereği olarak annelerimizi baş tacı gören, onlara hürmeti asla eksik etmeyen bir toplumun fertleri olarak annelerimizin mutluluğu, huzuru ve sağlığı için her türlü gayreti göstermek insan olarak en büyük görevimizdir. Onların yüzlerinden tebessümün hiç eksik olmaması, gözlerindeki ışıltının onlarla ilk bakışmamızdaki gibi baki kalması için çabalamak bu dünyada onları en çok mutlu edecek davranış olmasının yanı sıra bizim de en büyük sorumluluğumuzdur. 
Bu vesileyle evlatları ve yuvaları için her daim didinen, sevgi dolu yürekleri ile ailelerimizin ve toplumumuzun koruyuculuğunu üstlenen gizli kahramanlarımız annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor; cennetin ayakları altına serildiği bu yüce varlıklarımızın koşullar ne olursa olsun layık oldukları değerde yaşam sürmesini diliyorum.”
 

Editör: TE Bilişim