Proje Yürütücüsü Arife Sarıkaya ve Okul Müdürü Halil İbrahim Gürsoy öncülüğünde kültür paylaşımını amaç edinen proje ile öğrencilerin hiç tanımadıkları bir şehrin; tarihi eserlerini, tabiat güzelliklerini, yetiştirmiş oldukları değerlerini ve yemek kültürünü tanıma fırsatı buldular. 
Konuya ilişkin bilgiler veren proje sorumlusu Arife Sarıkaya dünyanın en geniş üst kültürüne sahip bir medeniyetin mensupları olduklarının altını çizerek kültür kavramını öğrencilerle birlikte keşfe çıktıklarını ve bu süreci Türkiye geneli 81 il ile tamamlamayı düşündüklerini ifade etti.
Arife Sarıkaya, “Şehrimizi tanıtan kolimizi Kırşehir’e gönderdik ve seçtiğimiz proje ortağı okulumuz da bize Kırşehir’in tanıtımını içeren bir koli gönderdi. Karşılıklı olarak okullarımızda açılan sergilerle öğrencilerimiz farklı kültürleri tanıma fırsatı buldu” dedi.
Okul Müdürü Halil İbrahim Gürsoy ise Kırşehir’den Karaman’a Kültür Köprüsü projesiyle öğrencilerin farklı bir ilin kültürünü öğrenmelerinin yanında bir gönül köprüsünün temellerinin atıldığını söyledi. Halil İbrahim Gürsoy, “Karaman’ın tanıtımına katkı sunan bizlere desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Savaş Kalaycı’ya, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Çalışkan’a, İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Burhan Yemiş’e, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitemize, Karaman Belediyespor Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Karakaş’a,  Bifa Bisküvi ailesi ve çalışanlarına ve Yılmaz Babaoğlu İlkokulu okul aile birliği başkan ve üyelerine teşekkür ederim” diye konuştu. 
 

Editör: TE Bilişim