29 Mayıs – 4 Haziran 2022 tarihleri arasında KMÜ 15 Temmuz Konferans Salonu önünde bulunan yedi bin metrekarelik araç park alanında düzenlenen Bahar Şenlikleri organizasyonları ile ilgili bir açıklama yaparak genel bir bilgilendirme yapmamız elzem olmuştur. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek ve yaşanan süreci Organizasyon ekibi tarafından nasıl gerçekleştirildiğini tüm Karamanlı hemşerilerimize bildirerek sosyal medyada oluşturulan karalama ve dezenformasyon kampanyasına karşı cevap hakkı doğmuştur. 
KMÜ tarafından Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet törenleri düzenleme ekibi oluşturulmuştur. İhaleyi alan firma olarak bizde bu komisyon ile koordineli olarak KMÜ Rektörü Namık Ak’ın talimatları doğrultusunda programı ve çıkacak sanatçıları kararlaştırdık. Öyle ki; söylediği şarkı içerisinde argo kelimeler bulunduğu için ulusal çapta ünlü bir sanatçının sahnesini iptal ettik. Sahneye çıkacak olan sanatçılarımızın giyim ve sahne organizasyonları hakkında detaylı ve titiz bir çalışma süreci yürütüldü. KMÜ’de bulunan öğrencilerimize ve Karamanlı gençlerimize kötü örnek teşkil edebilecek herhangi bir sanatçının sahne almasına müsaade edilmedi. Karaman Emniyet Müdürlüğü ile koordineli olarak çalışan güvenlik görevlilerimiz alan içerisine girmek isteyen hali ve tavrı uygunsuz kişileri KMÜ sınırları dışına çıkarttı. Yatsı ve akşam ezanlarında ses ve konserlere 15er dakikalık aralar verildi.
Biz Daha İyisini Yapana Kadar En İyisi Bu..
Yetkililerden aldığımız verilere göre KMÜ Bahar Şenlikleri alanına 4 gün boyunca 85.000 (seksen beş bin) kişi ziyaret gerçekleştirdi. Özellikle konserler sırasında aynı anda alanda bulunan kişi sayısı oldukça fazlaydı. Mavi Gri grubu konseri sırasında alanda bulunan kişi sayısı 12.000, Nigar Muharrem Konseri sırasında alanda bulunan kişi sayısı 16.000, Sancak konseri sırasında alanda bulunan kişi sayısı 21.000 kişiyi geçti. Karaman’da daha önce kamu finansman desteği olmadan yapılan ve bu kadar büyük katılımcı toplayan bir etkinlik düzenlenmemiştir. Konserler sırasında katılımcıların arasında bulunan kıyafetleri ve giyinişleri uygun görülmeyen birkaç kişi üzerinden tüm etkinliğe katılanları ahlaksızlıkla suçlamak oldukça ağır bir itham olacaktır. KMÜ yönetimi ve Organizasyon ekibine “açık hava meyhanesine çevirdiğiniz” şeklinde açıklama yapanların hepsinin Karaman için sağladıkları katkılar ve icraatlar ortadadır. Bahar Şenlikleri alanında yer alan tamamına yakını Karamanlı firmalar olan esnafımızın işini baltalamaya yönelik yapılan bu sosyal medya açıklamalarının hiç birini kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. 
Kişi Kendinden Bilir İşi
Yaklaşık 20.000 kişinin bulunduğu alanda tabi ki her kesimden insan bulunacak. Üniversiteye giren kişilere kılık kıyafeti ile ilgili bir engelleme yapmak kesinlikle mümkün olmayacağı gibi, kılık kıyafet üzerinden eleştiri yapanlar 28 şubat zihniyetinin günümüze tezahür etmiş örnekleridir. Hiçbir gencimizi kıyafeti üzerinden yargılayamayız. Bahar Şenliklerinde sahneden Hz. Yunus Emre’nin ilahisi çalınırken görüntü almayıp, alanın arka tarafında kısa veya açık giyinmiş gençlerimizi dikizleyenlerin ve görüntüleyenleri Allah’a havale ediyoruz. Maalesef herkes görmek istediği yere bakıyor.
Teşekkür
KMÜ Bahar Şenlikleri ve Mezuniyet Törenleri etkinliklerinde mesai gözetmeksizin sabahın ilk saatlerinden gecenin son saatlerine kadar bizimle birlikte emek veren başta KMÜ SKS Dairesi Personeline, KMÜ Özel Güvenlik Personeline ve tüm KMÜ ailesine Rektörümüz Prof. Dr. Namık AK beyefendiye teşekkür ediyoruz. Etkinlikler sırasında güvenliğimizi sağlayan Karaman Emniyet Müdürü Ayhan beye, Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Dr. Hasan Korkut Beye ve tüm Karaman Emniyet Müdürlüğü personeline teşekkür ediyoruz. Etkinliklerin düzenlenmesinde bize güvenen, maddi/manevi destek olan esnafımıza ayrıca teşekkürü borç biliriz. Çok yakında tekrar buluşmak üzere. 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ORGANİZASYON EKİBİ Muhammet Yaren – Ferhat Koç
 

Editör: TE Bilişim