Millî ve manevî değerlere bağlı bir nesil için yapılan çalışmalardan yalnızca biri olan Siyer-i Nebi Yarışması, bu yıl salgın dolayısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirilmişti. Kaybedeni olmayan yarışmada Lise ve Ortaokul kategorilerinde ilk 15’e giren toplam 30 öğrenci ödül aldı.

Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şubesinde açık alanda gerçekleştirilen ödül törenine dereceye giren öğrenciler, veliler, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasında Şube Başkanı Şabettin Gezen, “Evlatlarımızın Hz. Peygamber’in (S.A.V.) ahlâkı ile ahlâklanması için gayret eden anne babalara, sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. Bir milletin asıl gücü tankı tüfeği değil, imanlı ve inançlı gençliğidir ve bizim tek bir evladımızı dahi kaybetmeye tahammülümüz yoktur.” dedi.

Eğitim Komisyonu Başkanı Ayhan Gürbüzer, Kuran-ı Kerim’de Peygamberimiz (S.A.V.) insanlar için en güzel örnek olarak tarif edilmektedir. O, Mekke içinden bütün kabilelerden temsilciler eliyle İslâm’ın yayılmasını sağlamıştı. Ayrım yapmadan bütün insanların kardeş olması için teşkilatlanmıştı. Biz de bu güzel ahlakını kendimize düstur edinip çalışmalar yapıyoruz, dedi.

Liseler Komisyonu Başkanı Bilal Özcan ise, salgın sürecinde çeşitli etkinliklerimizle komşularımız ve çevremizle bağımızı koparmadan faaliyetler yaptık. Online konferans ve buluşmalarla hukuk, tıp, mühendislik, sanat, sinema gibi bir çok meslekte kendi alanında uzman kişilerden tavsiyeler aldık. Gençlerimizi sosyal ve sportif olarak da yalnız bırakmıyor, halı saha, kamp, piknik gibi sosyal faaliyetlerle enerjilerine ortak oluyoruz, diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan da yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Salgın dolayısıyla ayrı kaldığımız öğrencilerimizle böylesi güzel bir vesileyle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyuz. Bu süreçte bizleri onlarla bir araya getiren okulun o dört duvarının ne kadar büyük bir nimet olduğunu idrak ettik. İnşallah en kısa zamanda yüz yüze eğitimlerde öğrencilerimizle bir arada olmak istiyoruz. Bu zorlu süreçte Siyer-i Nebi yarışması düzenleyerek öğrencilerimizin yanında olan ve eğitim çalışmalarına destek olan Anadolu Gençlik Derneğine teşekkür ediyorum.

Editör: TE Bilişim