KMÜ VE KARAMAN UĞUR OKULLARI ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

KMÜ BÜNYESİNDE STEM EĞİTİMİ VE ROBOTİK KODLAMA KURSU AÇILACAK

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ile Karaman Uğur Okulları arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Karaman Uğur Okulları Yöneticisi Şenol Erkan ve KMÜ Eğitim Fakültesi Dekan V. Aliye Çınar Köysüren katıldı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Namık Ak ve Karaman Uğur Okulları Yöneticisi Şenol Erkan’ın imzasıyla yürürlüğe giren protokol, KMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik haftada 4 saat olmak üzere STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) Eğitimi ve Robotik Kodlama kursu açılmasını öngörüyor.

Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik disiplinlerinin bütünleştirilerek verildiği ve yaşayarak öğrenmenin temel alındığı STEM Eğitimi ile öğrencilerin 21'inci yüzyıl becerilerinin geliştirilmesi planlanıyor.

STEM Eğitimi ve Robotik Kodlama Kursu kapsamında Uğur Okullarının ortaokul bölümünde eğitim gören öğrencilere, KMÜ Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan STEM Laboratuvarında 7 hafta boyunca; mühendislik becerileri, deney, gözlem, grup çalışmaları, robotik tasarımlar ve kodlama, modelleme ve ilk örnek (prototip) oluşturma gibi yaparak-yaşayarak öğrenmenin temel alındığı zengin öğretim yöntemleriyle tasarlanan etkinlikler düzenlenecek.

"Öğrencilerimizin analitik düşünme becerisi gelişecek"

İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Rektör Namık Ak şunları söyledi: "Uğur Okulları ile imzalamış olduğumuz protokol sayesinde öğrencilerimiz gerçek hayatta karşılaştıkları problemleri analitik düşünme becerileri ile çözebilme ve yeni fikirler ortaya koyabilme yeteneklerini geliştirecekler. Öğrencilerimiz ayrıca akademik gelişimlerinin yanı sıra dijitalleşen dünyamızın gereksinimlerini karşılayabilecek nitelikte bireyler olma yolunda büyük bir adım atacaklar. Fen, teknoloji, mühendislik ve matematiğin bir arada yer aldığı STEM Eğitimi kursumuzun hayırlı olmasını diliyor, öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum."

Editör: TE Bilişim