Gece itibariyle kent genelinde etkili olan kar yağışıyla birlikte Karaman Belediyesi ekipleri, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için sabahın erken saatlerinden itibaren kar temizleme çalışmalarına başladı.
    Gece geç saatlerde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kent merkezini beyaza bürürken, Karaman Belediyesi Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri de seferber oldu. Toplu taşıma güzergâhları, okul, hastane gibi öncelikli yolların sürekli açık tutulması için aralıksız bir şekilde çalışan karla mücadele ekipleri, kar yağışıyla beraber ana arterler, kavşak ve kaldırımlar başta olmak üzere insan ve araç yoğunluğunun fazla olduğu yerlere öncelik vererek kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Gezici süpürge ekipleri de vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yürüyebilmelerini sağlamak için sabahın ilk saatlerinden itibaren temizlik çalışmasına başlayarak kaldırımlarda biriken karları kürüdü.
    Kar temizleme çalışmaları kapsamında; 6 greyder, 6 kar küreme aracı, 8 kepçe, 6 solüsyon ve tuzlama aracı ile 100 personel 24 saat görevlerinin başında olarak ana yollar başta olmak üzere sorun tespit edilen lokasyonlara anında intikal ederek, kar küreme ile buz önleyici solüsyon ve tuzlama çalışmalarına devam edecek. Bu arada sürücülerin ve vatandaşlarımızın da gerekli tedbirleri almasını ve daha dikkatli olmaları istendi.

Editör: TE Bilişim