Karaman Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi işbirliğinde hayata geçirilen ve Karaman’ın en prestijli konut projesi özelliğini taşıyan Piri Reis Vadisi konut projesinde çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.
    Karaman’ın Doğukışla mevkiinde yapımına başlanan ve çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Piri Reis Vadisi Projesi’nde incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan projenin Türkiye'de örnek bir konut projesi olduğunu vurguladı. İncelemeler sırasında yetkililerden bilgi alan Başkan Çalışkan çalışmalar ile ilgili olarak şu şekilde konuştu:  “Yakın zamana kadar çoğu kişinin 'Hayal, böyle bir proje Karaman'da yapılamaz' dediği bir proje olan Piri Reis Vadisi Projesi'nde çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Projenin ilk etabında toplam 450 konut yapılıyor. Ve bu konutlar büyük ölçüde sonuçlanmış durumda. Bir yandan da proje dahilinde çevre düzenleme, sosyal ve yeşil alan düzenleme çalışmaları devam ediyor. Konutları, sosyal donatıları, yeşil alanları ve alışveriş merkezleri ile Doğu Kışla mevkiine güzide bir cazibe merkezi kuruluyor.
    Piri Reis Vadisi Projesi, bulunduğu bu mevkiiye de ayrı bir dşayet katıyor. Karaman Belediyesi olarak kentimize dşayet katan bu yatırım ve projelerimize devam edeceğiz ve hızlıca Karaman hak ettiği dşayete kavuşacak.” 
    Proje içerisinde devam eden sosyal donatı ve yeşil alan çalışmalarının büyük bir alanı kapsamına girennı da ifade eden Başkan Çalışkan: “Konutların yanı sıra bu sosyal donatı ve yeşil alan kent için büyük bir kazanım olacak. Adını Karamanlı ünlü Türk denizcisi Piri Reis’ten alan proje içerisinde, Piri Reis’i temsilen bir gemi figürü bulunuyor” dedi.
 

Editör: TE Bilişim