Karaman'da 2004 yılında dönemin Belediye Başkanı Ali Kantürk ile başlayan “Kent Meydanı” projesi yıllardır değişimlere uğrayarak çeşitli aşamalarda geçti. Kent meydanı projesi yıllar içerisinde bir çok kez değiştirildi. Karaman'da kent meydanı projesi kapsamında Karaman AK Parti İl Başkanı Abidin Çağlayan, AK Partili Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yeni bir adım attı. Başkan Çağlayanın Harekete geçmesiyle birlikte AK Parti Karaman Belediye Meclis üyeleri Karaman Belediye meclisine verdiği dilekçe ile bu alanın belediye bütçesine dokunmadan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve hükumetin bütçesinden yapmak için 8 bin metrekarelik alan için muvafakat istedi.

AK Partili Belediye meclis üyelerinin sunduğu teklifin gündeme alınmasını MHP ve CHP'li Belediye meclis üyeleri reddederken, AK Partili 16 üye kabul etti. Oy çoğunluğu ile gündeme alınmasına karar verilen teklif plan ve bütçe komisyonu ile imar işleri komisyonuna havale edildi.

BAKAN KURUM SÖZ VERMİŞTİ, BU ALANI HÜKUMETİMİZ YAPACAK

AK Parti Karaman Belediye Meclis üyeleri Şubat ayı olağan Belediye Meclis toplantısı öncesi verdiği dilekçe ile Aktekke meydanı projesi içerisinde yer alan bölgede bir millet bahçesi yapılması kararı verildiğini belirterek bu alanın hükumet ve devlet bütçesi ile yapılması gerektiğini, bu alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılabilmesi için ise belediyeye ait olan 8 bin metrekarelik alanın hazineye devredilmesi gerektiğini, bu konunun belediye meclisinde görüşülerek karara bağlanmasını istedi.
Ak Partili meclis üyelerinin meclise sunduğu dilekçede; “Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından kamuoyunun bilgisine sunulan millet bahçelerinin 81 ile yaygınlaştırılmasına yönelik görev Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmiştir. Bu doğrultuda Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un 25 Şubat 2019 günü Karaman'ı ziyaretinde Karaman merkez Ali Şahane, İmaret ve Külhan Mahallelerini sınırları içerisinde, Ali Şahane Mahallesi 5172 ada ½ parsel 716.29 metrekare, İmaret Mahallesi 5173 ada 1 parseldeki 682.28 metrekare, İmaret Mahallesi 5174 ada 1 parseldeki 543.44 metrekare, İmaret Mahallesi 5175 ada 1 parseldeki 1539.55 metrekare olan mülkiyetleri Karaman belediyemize ait alanın ulaşım kolaylığı ve tarihi alanlarla bütünlüğü ile millet bahçesi yapılmasına karar verilerek 12 Mart 2019 tarih ve E53796 numaralı yazı ile talimatlandırılmıştır. Belirtilen alana yönelik her türlü imar planı ve proje yapılması için yatırım içerisinde yer alan belediyemiz adına tescilli taşınmazların hazineye devredilmesi belediyemiz tasarrufunda bulunan yol, park ve benzeri yerlerin Çevre ve Şehircilik bakanlığına yapılacak olan her türlü imar planına yönelik muvafakat verilerek belediyemiz adına tescili gereken taşınmazlarında hazineye bedelsiz devredilmesini belediye meclisinin takdirlerine arz ve talep ederiz. Gerçekleştirilecek hizmetlerin şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz” ifadelerine yer verildi.

HÜKUMET BÜTÇESİ İLE YAPALIM BELEDİYE KAYNAĞINA EK YÜK OLMASIN

Şehir merkezinde bir millet parkına ihtiyaç olduğunu belirten AK Parti grup sözcüsü Tamer Yıldızbaş; “Bu alan yazımızdada belirtildiği üzere tarihi ve şehrimizin merkezine yakınlığı açısından uygun görülmüş bir yer ve 89 bin 709 metre kare bir alanı kapsıyor. Bu 89 bin 709 metrekare alanında büyük bir çoğunluğu hazineye ait. Sadece belediyeden hazineye devredilmesini istediğimiz alan 8 bin metrekare gibi bir alan. 89 bin metrekare alanın millet bahçesi yapılması tamamen belediyemiz kaynakları ile değil, hükumetimiz ve devletimiz kaynakları ile yapılması belediyemize ek bir bütçe, ek bir yük getirmeden hükumetimiz tarafından yapılması ve Karaman'ımıza kazandırılması düşünülüyor. Bu konuda bu alanın şehrimizin merkezinde bulunması ve bütün vatandaşlarımızın bundan daha güzel bir şekilde faydalanabilmesi adına önerimizi, dilekçemizi verdik” dedi.

MHP VE CHP REDDETTİ, AK PARTİ KABUL ETTİ

Meclise AK parti grubu sözcüsü Tamer Yıldızbaş ve Karaman Belediye Başkan yardımcısı Kazım Gücüyener tarafından yapılan sunumların ardından verilen dilekçenin gündeme alınıp alınmaması meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Yapılan oylamada MHP ve CHP grubu AK Parti grubunun verdiği dilekçenin gündeme alınmaması yönünde oy kullandı. 16 Ak Partili belediye meclis üyesi ise teklifin gündeme alınması yönünde oyunu verdi. Teklif oy çoğunluğu ile gündeme alınarak plan ve bütçe komisyonu ve imar komisyonuna gönderildi.

Editör: TE Bilişim