Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarında kalan öğrenciler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında düzenledikleri çeşitli faaliyetlerle engelli kardeşlerine destek olmaya devam ediyor. Karaman’da da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Karaman Kız Yurdu, Nefise Sultan Kız Yurdu, Hatuniye Kız Yurdu, Karamanoğlu Mehmetbey Yurdu, Piri Reis Yurdu ve Ermenek Yurtlarında da engellilerin günlük hayatta karşılaştığı zorlukları bir nebze olsun hissedebilmek amacıyla “Empati İstasyonları” kuruldu. Gözlerini bağlayarak ya da tekerlekli sandalyeye oturarak engelleri aşmayı deneyen KYK’lı gençler, engelli olarak yaşamanın zorluklarına dikkat çekti.
En büyük engelin sevgisizlik olduğunu belirten öğrenciler, “Öncelikle engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bu gün ise, yurtlarımızda kurduğumuz empati istasyonlarıyla gözlerimizi bağlayarak ya da tekerlekli sandalyeye oturarak engelleri aşmayı denedik, engelli olarak yaşamanın zorluklarına dikkat çektik. Kyk’lı gençler olarak engelli kardeşlerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştular.
Herkesin birer engelli adayı olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek ise, ”Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık etkinliklerimiz devam ediyor. Yurt Müdürlüklerimiz, gençlik merkezimiz ve antrenörlerimiz bu önemli günde yaptıkları etkinliklerle farkındalık oluşturmaya devam ediyor. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek en önemli sorumluluklarımızdan biridir. Dünya Engelliler Günü'nde tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum.”
 

Editör: TE Bilişim