Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan TÜBİTAK 4007 Karaman Bilim Şenlikleri 3 Mayıs’ta başlıyor.

Konuya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu yaptığı açıklamada, il genelini kapsayacak Bilim Şenliğinin Karaman’da bir ilk olduğunun altını çizerek bu projeyle 60 bilim atölyesinin çalışmalarını öğrenci ve vatandaşlara tanıtma imkanı sağlayacağını söyledi.

Bilim Şenliğinde her branştan örneklerin yer alacağını belirten İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Proje kapsamında öğrencilerin fen bilimleri, matematik, astronomi, fizik, kimya, biyoloji, müzik, resim, Türkçe ve zekâ oyunları atölyelerine dair eserler sergilenecek. Aynı zamanda hızlı okuma ve ileri hafıza teknikleri eğitimleri, akademisyen sunumları ve planetaryum (uzay küresi) konularında öğrencilere ve davetlilere yapılan sunumlar ile bilgiler verilecek. Bu eşsiz programa tüm halkımız davetlidir” diye konuştu.

3 Mayıs 2018 Perşembe günü saat 10.00’da Lütfi Elvan Kongre Merkezi’nde davetlilerine kapılarını açacak olan bilim şenliğinde üç gün süresince öğrencilere rehberlik hizmetleri de verilecek.

Editör: TE Bilişim