1-    Karaman İli mesire yerlerinde, mangal, semaver ve ateş yakılabilecek yerler Ek’teki haritada gösterilmiştir.
 
Buna göre;
Karaman İli Merkez İlçesi Gökçe Köyü sınırlarında bulunan Karaman Şehir Ormanı A Tipi Mesire Yeri, Siyaser Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Türk Dünyası D Tipi Şehir Ormanı Mesire Yeri, Ortaoba Köyü sınırları içerisinde bulunan C Tipi Mesire yeri, Çatak köyü sınırları içerisinde bulunan C Tipi Mesire yeri, Karaman İli Kazımkarabekir İlçesi Gökçimen mevkisinde bulunan Muammer Fevzi Sarı C Tipi mesire yeri, Karaman İli Ermenek İlçesi Körkuyu Mevkiinde bulunan Şehit Pilot Hasan BAYSAL C tipi mesire yeri, Ermenek A tipi mesire yeri, Karaman İli Başyayla İlçesi, Başyayla C tipi mesire yeri, Hisarönü mevkiinde bulunan Taşharman C tipi mesire yeri ile Karaman İli Sarıveliler İlçesi Göktepe Kasabasında bulunan Göktepe C tipi mesire yeri içerisinde mangal, semaver vb. ateş yakılabilecek alanlar olup haritası ektedir. Bu belirtilen alanlar haricindeki ormanlık alanlarda ateş yakmak yasaktır.
 
2- Orman Kanununun 76 ncı maddesinde yer alan “Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak yasaktır” hükmü uyarınca, orman alanları içerisinde (yetkili kurumlarca belirlenmiş tescilli piknik ve mesire alanları hariç) mangal/semaver/ateş yakılmasına müsaade edilmeyecektir, avcı ve çobanların ateş yakması yasaklanmıştır.
 
3-  Ormanlık alanlar ile ormanlık alanların civarında izin verilen yerlerde (ormanlık alanlarda önceden belirlenerek ilan edilen kamp yerleri hariç) 31.10.2020 tarihine kadar mangal/semaver/ateş yakılmasına saat 20.00’dan sonra müsaade edilmeyecektir.
 
4- Başta ormanlık alanların civarındaki yerler olmak üzere, anız veya bitki örtüsü (bağ ve bahçe artığı ot, dal vb.) yakılmasına kesinlikle müsaade edilmeyecektir.
 
5- Ormanlık alanlara yakın olan yerlerdeki düğün ve benzeri organizasyonlarda orman yangınına neden olabilecek havai fişek, dilek balonu gibi yanıcı madde kullanılmasına izin verilmeyecektir.
 
6- Mangal/semaver/ateş yakılmasına müsaade edilen piknik ve mesire alanlarına girişte uyulması gereken kurallara ilişkin bilgilendirici mahiyetteki el ilanı veya broşür dağıtımının Orman İşletme Müdürlüğünce yapılması, buna ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarına ait billboardlarda kullanılacak görseller, anonslar vb. araçlarla vatandaşlarımızın konuya ilişkin duyarlılığının artırılması sağlanacaktır.
 
7- Genel kolluk kuvvetleri ile orman muhafaza memurları başta olmak üzere zabıta, özel güvenlik gibi görevlilerce düzenli şekilde yürütülecek devriyeler ile yukarıda belirtilen hususların kontrol edilmesi ve gerekli uyarıların vatandaşlarımıza yapılması sağlanacaktır.
 
8- Yapılacak denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemlerin yapılacaktır.

İş bu 8 (sekiz) maddeden oluşan Karaman İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu kararlarının ilgililerince emirleri altındaki kolluk kuvvetleri ve diğer görevlilerce takip edilmesi, ilgili birimlerle işbirliği ve koordinasyon sağlanarak konuya ilişkin gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve uygulamada herhangi bir aksaklığa sebep verilmemesi hususunda komisyon kararı alınmıştır. 
 
Komuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim