Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün düzenlediği basın toplantısında Karaman Millet Bahçesi tanıtıldı. Toplantıya Vali Işık da katılarak millet bahçesinde incelemelerde bulundu.
Aktekke Millet Bahçesi alanında gerçekleşen basın toplantısında Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıalioğlu millet bahçesinde tamamlanan ve tamamlanması planlanan çalışmalardan bahsetti.

Toplantıya Karaman Valisi Mehmet Alparslan Işık da katılarak alanda incelemelerde bulundu.

YIL SONUNA KADAR HİZMETE GİRECEK
Millet bahçesinin yıl sonuna dek kadar hizmete gireceğini söyleyen Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Türkmen Hacıalioğlu: "Millet Bahçemizde çalışmalar 48 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştiriliyor. Şu anki aşamada bahçemizin %70 kadarını tamamlandı. Bahçemizde çeşitli türlerden 857 adet ağaç, 28 bin adet çalı, 25 bin metrekare çim, 2 bin 230 metre kare bitki gösterim alanları ve 3 adet kuru havuz ile Karaman'ın yeşile doyacağı bir alan olacak. Millet bahçemizde 660 metrekarelik kafeterya ve kütüphaneden oluşan bir millet kıraathanesi bulunacak. Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yapıda olan millet bahçemizde 127 araçlık bir otopark, 2 adet tuvalet, çocuklarımız için 975 metrekarelik çocuk oyun alanı, 91 adet ahşap bank ve 21 adet kameriye olacak. Bunlar ek olarak spor faaliyetleri için 265 metrekare fitness alanı, 620 metre bisiklet yolu ve koşu parkuru yapacağız" dedi.

ÇOK GÜZEL BİR ALAN OLACAK
Millet Bahçesi alanında incelemelerde bulunan Vali Işık yaptığı açıklamada; "Yıl sonuna kadar millet bahçemizi açmayı planlıyoruz. Bahçemizde oturma alanları, kafeterya, kütüphane, çocuk oyun alanları, otopark, bisiklet alanı gibi insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek çeşitli yapılar bulunacak. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Ekipmanların çoğu bahçe alanına yerleştirilmiş durumda. Bisiklet yolu ve kafeterya tamamlanmak üzere. Çok güzel bir alan olacağını düşünüyorum. Buradan çalışan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim