Hayvan üreticilerinin kaba yem ihtiyacına yönelik sıkıntı ve maliyetlerini de azaltması planlanan ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Karaman İl Koordinatörlüğü tarafından da kabul edilen proje, 2021 hasat sezonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Karaman Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanlığı tarafından 6 sıralı slaj biçeri projesi hazırlandı. Proje TKDK Karaman İl Koordinatörlüğünce kabul edildi. Projenin ve makine parkurunun Karaman’da üreticilerin hizmetinde kullanılması halinde, üreticilerin de birçok maliyetinin cepte kalacağı öğrenildi.

Geçtiğimiz yıl Karaman’da 52 bin dekar arazide 288 bin ton silaj ekimi yapıldığı öğrenilirken, Karaman Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dorla, verdiği bilgide;

“Birlik olarak da Karaman’ımızın ilk olma özelliğini de taşıyan projemiz destek buldu. Kaba yem ihtiyacına yönelik bir çalışma ile silaj biçer makineleri sayesinde hem üyelerimiz hem de Karaman hayvan üreticilerimiz hizmetlerden faydalanacak.

6 sıralı silaj biçeri hizmete girmesiyle üyelerimizin silajlık mısırlarını dereceğiz. Bu çalışma ve hizmetle 5 ila 10 kuruş maliyeti bile azalttığımızda Karaman'da en az 1,5 milyon TL üreticilerimizin cebinde kalacak.

İnşallah bu hizmetimiz daha bir başlangıç adımı. Paketleme ve beraberinde ilerleyen süreçte sözleşmeli ekime kadar ileriye yönelik planlarımız da devam ediyor. Tahmini Nisan ayının ortasına doğru proje kapsamında makinemize kavuşabiliriz. Hasat dönemi ve sezon ile birlikte hizmete de geçirmeyi planlıyoruz.

Projemize katkı sağlayan Karaman Milletvekillerimiz sayın Recep Şeker, sayın Selman Oğuzhan Eser, Karaman Valimiz sayın Mehmet Alparslan Işık, TKDK İl Kordinatörümüz sayın Özgür Öztürk, Tarım İl Müdürümüz sayın Yusuf Şahiner ve TKDK çalışanlarımıza Birliğimiz adına teşekkür ederiz.”dedi.

Editör: TE Bilişim