Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 'Pandami Farkındalık Yürüyüşü'nün ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Kentteki koronavirüsle alakalı son resmi rakamları açıklayan Vali Işık, şunları söyledi:

"Dünyamızı etkisi altına almış olan covid 19, diğer adıyla korona virüs ülkemiz genelinde 5000'nin üzerinde can kaybına yol açmıştır. İlimizdeki tablo ise şudur: bayramdan önce 120 olan vaka sayısı bayramdan sonra hızla artarak 470 sayısına ulaşmış, yine vefat eden hasta sayımızda 16 olmuştur.

Bir anlamda sağlık personelimizin öz verili çalışması üstün gayreti boşa çıkmış. Çekilen bunca sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızı önlenememiştir.

Şimdi geriye dönüp acaba nerde hata yaptık deyip özeleştiri yapmamızın tam zamanı.

Hatamız şu: rehavete kapıldık, sosyal mesafeyi korumadık, maske takmadık, hijyene dikkat etmedik. Bu üçüne dikkat etmediğimiz sürece bu virüs içimizde bir seri katil gibi dolaşmaya devam edecek. Oysa bunu yenmek elimizde. Ben kendi canlarını ortaya koyan sağlık personelimize, polis ve jandarmamıza, AFAD, 112 çalışanlarına vefa destek gruplarında çalışan gönüllülere, STK’lara, odalara, belediyelerimize virüsle mücadeledeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Lütfen gevşemeyelim rehavete kapılmayalım, temizliğe, sosyal mesafeye ve maske takma kuralına mutlaka uyalım."

Editör: TE Bilişim