Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre hafta sonu Karaman için kar yağışı bekleniyor.

Geride bıraktığımız yıllarda mevsim normallerine göre yılın bu günlerinde Karaman'da iki ya da üçüncü kar yağışları gerçekleşirken bu sene hem yağmura hem de kar yağışına hasret kalındı.

Gün içerisinde havanın karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde karlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın bölge genelinde yağmur, karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgede hava sıcaklığının 8 ila 10 derece azalacağı tahmini yapılan açıklamada, rüzgarın güneyli yönlerden orta kuvvette, zamanla batı ve kuzeybatıdan hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bu hafta başlayan rüzgarlı ve yağışlı hava olaylarının gerçekleşmesiyle bir kış ayı etkisi yaşanan Karaman için kar yağışı da göründü. Meteorolojiden alınan bilgilere göre, kar yağışının pazar günü başlaması bekleniyor.

Meteorolojinin verilerine göre, Karaman'da 14 Ocak Perşembe gününden (bugünden) 16 Ocak Cumartesi gününe kadar aralıklı sağanak yağışlar meydana gelecek. Hafta sonuna kadar hava sıcaklıkları 0 ila 9 derece arasında değişkenlik gösterecek.

16 Ocak Cumartesi gününden itibaren ise kapalı bir havanın hakim olması beklenen Karaman'da kar yağışı beklentisi de var. Hafta sonunda kar yağışının gerçekleşmesiyle birlikte önümüzdeki haftanın ise soğuk havaların ciddi anlamda hissedilir olacağı şekilde başlaması beklentiler arasında.

Editör: TE Bilişim