Vatandaşların rahat ve huzlinku bir bayram geçirebilmesi için birçok tedbirin alındığını dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yaşanabilecek olası bir problemda Karaman Belediyesi’nin bayram boyunca her gün 24 saat görevi başında olacağını bildirdi. Başkan Çalışkan, ilaveten bütün vatandaşların bayramını kutladı.          
    Kurban Bayramı’nda belediyecilik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların olası şikâyetlerine yanıt verebilmek için Karaman Belediyesi’nin bazı birimleri bayramda da mesai yapacak. Zabıta, İtfaiye, Park-Bahçe, Temizlik İşleri, Veteriner ve Ulaşım Hizmetleri müdürlükleri bayram süresince hizmet verecek.
Zabıta Müdürlüğü: Kurban Bayramı sebebiyle merkez ve otogar Karakolları, 24 saat görevlerinin başında olacak. Kurban satış alanları ve gıda satışı yapılan yerlerde genel denetimler devam edecek.
    Bayram boyunca nöbetçi olacak fırınlar da belli oldu. Buna göre Bayramın 1. günü: Trabzon, Bayramoğlu ve Emircan ekmek fırını, Bayramın 2. günü: Özen, Emircan, Aknil, Tünelsan ve Bayramoğlu ekmek fırını, Bayramın 3. günü: Özen, Emircan, Aknil, Dilşehir ve Has ekmek fabrikası, Bayramın 4. günü de: Özen, Emircan, Has, Tutkun, Trabzon, Dilşehir, Aknil ve Ergin ekmek fabrikası hizmet verecek.
İtfaiye Müdürlüğü: Bayram süresince İtfaiye Müdürlüğü, araç ve gereçlerinin bakımını yaparak herhangi bir yangın ve kaza durumuna anında müdahale edebilmek için 24 saat görevinin başında olacak. 
Park-Bahçe Müdürlüğü: Vatandaşlarımızın bayramda yoğun ziyaretlerde bulunacağı mezarlıklarda Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Kabirlerini sulamak isteyen hemşerilerimiz, su bidonlarını Mezarlıklar Müdürlüğü’nden temin edebilecek. Arife günü hoparlör sistemi ile mezarlıkta Kur’an-ı Kerim okutulacak. Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.
Temizlik İşleri Müdürlüğü: Temizlik İşleri Müdürlüğü şehir genelinde 75 bin adet çöp poşeti dağıttı. Ekipler, kurban kesim yerlerinde bayram süresi boyunca temizliğe devam edecek ve bayramın son iki günü de bu yerlerde ilaçlama yapacak.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü: Kurban Bayramı’nda Belediye otobüsleri bedava yolcu taşıyacak. Ulaşım seferleri bayramın ilk günü olan 1 Eylül Cuma gününden 4 Eylül Pazartesi gecesine kadar saat başı olarak devam edecek. Bayramın 1. günü yalnızca; 1 ve 3 nolu hat sabah saat 08.00’den gece saat 23.00’e kadar, 6 nolu hat da sabah 08.00’dan saat 17.00’ye kadar hizmet verecek. Bayramın 2. - 3. ve 4. günü ise bütün hatlar saat 08.00’den gece 23.00’e kadar saat başı olarak bedava seferlere devam edecek.
Veteriner Müdürlüğü: İlimizin 2 farklı bölgesinde kurban satışı, 7 ayrı yerde de kurban kesimi yapılacak. Kurban Satışı yapılacak yerler; Mehmetbey Mahallesi 949. Sokak ile 899. Sokak arası ve Üniversite Mahallesi Eski Milli Piyango Fen Lisesi yuKarısı olarak belirlenirken, Başakkent Mahallesi 2. Toki Alışveriş Merkezi yanındaki otopark alanı, Elmakent Mahallesi 1. Toki Alışveriş Merkezi’nin yanı, Yunusşehir Mahallesi İmam-ı Azam Camii yanındaki araba pazarı kurulan alan, Alimükemmel Mahallesi’ne kurulan Perşembe Pazarı’ndaki balıkçıların olduğu yer, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Pazartesi günleri kurulan pazarda balıkçıların olduğu alan, Gevher Hatun Mahallesi 1812. sokakta bulunan Alışveriş Merkezinin yanı ve Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydanı da kurban kesim yerleri olarak belirlendi.
    Bu arada yüzme ve dörde bölme dahil Küçükbaş hayvan kesimi 30 TL, Büyükbaş hayvan kesimi de 150 TL. olacak.
          Halkımızın rahat ve huzlinku bir bayram geçirmesi için 444 25 70 Karaman Belediyesi Çağrı Merkezi de 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.

Editör: TE Bilişim