KMÜ Yunus Emre Kültür Evinde gerçekleştirilen söyleşiye üniversite personeli ile çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. Söyleşide ilk olarak söz alan Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oya Eryiğit Günler; aile, kadın ve yaşlı kadınların sorunlarından bahsederek, “Yaşlılık sosyolojisi, sosyolojinin bir alt dalı olup ülkemizde hala gelişme aşamasındadır.” dedi.

Kadın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasibe Ceyhan ise ‘Sosyal Politikalar Açısından Kadın ve Aile’ konusuna değinerek evlilik süresi ve nafakanın belirlenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Söyleşinin devamında ‘Aile İçi Şiddet’ konusunda değerlendirmelerde bulunan İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ali Bayer; şiddet, namus ve sosyalleşme kavramlarını irdeleyerek sosyal hayata ilişkin farkındalık vurgusu yaptı.

Programın son konuşmacısı olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Çetin ise 'kadın demek güçlü olmak demek' temasıyla ‘Kadın İstihdamı’ konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Söyleşi katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erd

Editör: TE Bilişim