Karaman'da Türk Telekom'a ait 4 km uzunluğunda kablosunu çalan biri kadın iki kişiyi jandarma yakaladı.
Karaman'da enerji ve nakil kablo hırsızlığı olayına karıştığı iddia edilen biri kadın iki kişi yakalandı. Karaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler 4150 metre enerji ve nakil kablosunu keserek çalan biri kadın iki şüpheliyi kabloları sattıkları hurdacılar vasıtası ile yakaladı.

Alınan bilgilere göre Karaman Merkez Paşabağı Köyü mülki sınırları içerisinde bulunan Karaman Türk Telekom İl Müdürlüğü yetkilileri Paşabagı Köyünde hatlarda meydana gelen arıza tespiti için incelemelerde bulunurken enerji ve nakil kablosunun kesildiğini farkettiler. Yapılan araştırmanın ardından 4150 metre kablonun kesilerek çalındığını farkeden yetkililer jandarmaya ihbarda bulundular.

CEZAEVİNE YOLLANDILAR
Hat üzerinde aktif kullanıcı olmaması nedeni ile sinyal tespitini yapamayan ekipler olayı gerçekleştiren şüpheli kişi yada kişilerin tespiti ile yakalamalarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar ve fiziki takibe başladılar. Karaman Merkezde bulunan hurdacıların araştırılması sonucunda olayı olayı gerçekleştirildiği iddia edilen Ö.G (26 Yaşında/Erkek) ile E.U (22 Yaşında/Kadın) isimli şahıslar yakaladı.

İlgili şahıslar Karaman Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler. Yapılan sorgularına müteakip tutuklanarak Karaman Merkez Kapalı Cezaevine teslim edildiler.

Editör: TE Bilişim