Kulislerde ismi geçenlerden birisi de Karaman’ın yakından tanıdığı eğitimci, öğretim görevlisi Atilla Zorlu.

 Son yapılan genel seçimlerde mecliste Karaman'ı iki milletvekili temsil ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık sistemi kararı ile milletvekili sayısı 600’e çıkarılmış ve Karaman’ın vekil sayısı da üçe yükselmişti.

Alınan erken seçim kararı ile birlikte gözler Karaman İYİ Parti’den aday olacak 3 isme odaklanırken, Siyasi ve akademik bilgisi ile birçok kişiye yön veren Atilla Zorlu'nun ismi kulislerde yankı yapmaya başladı. Ermenek halkı ve sevenleri de İYİ Parti’den aday olmasını bekliyor.

 ''ATİLLA ZORLU KİMDİR'' 

Aslen Karaman’ın Ermenek ilçesi nüfusuna kayıtlı Atilla Zorlu 27.02.1974 tarihinde Gelibolu’da doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Konya’da tamamlayan Zorlu, 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Tarih bölümünü bitirdi. Eğitim hayatına Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Ana Bilim dalında master yaparak ardından Gazi Üniversitesi’nde doktora eğitimi alarak devam etti. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Atatürk İlke ve İnkilap Tarihi bölümde eğitim görevlisi olan, evli ve 2 çocuk babası olan Atilla Zorlu, iyi derecede İngilizce bilmekte.

Editör: TE Bilişim