Başkan Koz'un gündeminde ülkemizdeki orman yangınları vardı.

Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dileyen Başkan Koz "Şehrimizde dahil ülkemizde birçok şehirde çıkan orman yangınları hepimizi derinden yaralanmıştır. Ormanlarla birlikte ciğerlerimiz, vicdanlarımız yanmaktadır. Bu yangınlar esnasında vefat eden tüm vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yararlanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor; yangınlardan maddi, manevi zarar gören tüm kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

Koz, itfaiye personeline şehitlik verilmesini isteyerek "İtfaiye personeli yangına müdahale esnasında yaralanması veya vefat etmesi durumunda sigorta haricinde bir hak elde edemiyor. Vefatı halinde geride kalan ailesi zor durumda kalabiliyor. Bundan dolayı yangın müdahale esnasında vefat eden itfaiye personeline ve orman yangınlarına müdahale esnasında vefat eden diğer personellere şehitlik hakları verilmesini talep ediyoruz." 

Karaman halkına teşekkür eden başkan Koz "Orman yangınlarının başladığı andan itibaren tüm ülkemiz gibi Karamanlı hemşehrilerimizde imkanları nispetinde yardıma koşması, halkımızın bir ve beraber olduğunu dosta düşmana göstermiştir. Bu bağlamda tüm Karaman halkına, STK'na ve özelde bizzat yardım toplayıp bölgeye ulaştıran Mehmet Özdemir kardeşimize ve arkadaşlarına teşekkür ediyoruz." dedi.

Başkan Koz orman yangınları ile küresel güçleri işaret ederek "Orman yangınlarının çıkış yerleri, zamanları bu yangınların binalar, oteller yapmak amacı taşımadığı görülüyor. Oteller için, rant için yakıldığını iddia edenler bilmelidir ki kimse söndüremeyeceği yangını çıkarmaz, orman yangınlarına hazırlık yapmadığının ortaya çıkmasını istemez." dedi.

Olası orman yangınları için gerekli tedbirlerin alınmamasından üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Koz "Bu yangınlar tüm ülkemize gösterdi ki her yıl orman yangınları ile mücadele eden, henüz geçtiğimiz yıl büyük bir orman yangını atlatan ülkemizde orman yangınları için gerekli olan tedbir alınmamış. Yangın söndürme uçaklarının en iyisinin satış fiyatı ortalama 20 milyon dolar yangın söndürme uçaklarını Rusya'dan ortalama özellikte 3 adet olmak üzere 153 günlüğüne 203 milyon TL vererek kiralamak nasıl izah edilir. Kiralama mantığını değiştirmenin zamanı gelmedi mi?" ifadelerini kullandı.

Ormanlık alanlarda kalıcı yangın önlemleri alınmasının zaruri olduğunu belirten Koz; "Artık anlaşılmalıdır ki ormanlarımız yangın tehdidi ile karşı karşıyadır. Bu sebeple gerek yerden gerek havadan orman yangınlarına karşı azami tedbir almak gerekmektedir. Gerekli olan tüm hava araçlarının temininin yanında ormanlık alanlarda uygun mesafede yangın müdahale kuleleri inşaa edilmelidir. Devam eden yangınların tez zamanda kontrol altına alınıp söndürülmesini temmeni ediyor, yangınlarla mücadele eden görevlilere muvaffakıyetler diliyoruz." diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim