2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitim sistemiyle başladı. Uzaktan eğitim çalışmalarının daha verimli yürütülmesi amacıyla, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için okullarda EBA Destek Noktası oluşturdu.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdurrahman Kurt, EBA Destek Noktalarının 81 ilde Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirdiğini ifade etti. Abdurrahman Kurt, “EBA Destek Noktası, eğitimin uzaktan yapıldığı salgın sürecinde, evinde bilgisayar ve İnternet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA’ya erişimini sağlamak için okul ve kurumlarda oluşturulan alanlardır. Bakanlığımızın talimatıyla uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerimiz için hummalı bir çalışma içerisine girerek ilimiz genelinde EBA Destek Noktaları oluşturuldu. Yapılan bu çalışmayla, evlerinden EBA'ya giriş imkanı olmayan tüm öğrencilerin evlerine en yakın okullarda, okul idarelerinin hazırladığı program dâhilinde uzaktan eğitimlerine devam etmeleri sağlanacak” dedi. 
İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Abdurrahman Kurt, öğrencilerin okullarda kurulan EBA Destek Noktalarına sosyal mesafe kuralına göre kabul edileceğini de sözlerine ekledi. 
 

Editör: TE Bilişim