.Karaman Önder Başkanı Mehmet Sarı;
"İmam Hatip okullarımızın kuruluş haftası İmam Hatip camiamız başta olmak üzere tüm eğitim camiamıza hayırlı olsun, İmam Hatiplilerin kuruluş yıldönümünü kutladığımız 13 ekim vesilesiyle yaptığı açıklamada: Bin bir türlü zorluklar içerisinde imam hatip okullarının temelini atan ve bugünlere gelmesinde emeği olan bütün büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.
İmam Hatipli olmayı şu mısralarla anlatmaya çalıştı.
"Zor iştir İmam Hatipli olmak. Ve aslında çok şeydir.İmam hatipli olmak Rasulullah’ı tek önder bilip Kur’an ve Sünnet çizgisinden sapmamaktır. Günde 5 kere huşu ile Yüce Yaratıcı’nın huzuruna durmaktır İmam hatipli olmak. Dava adamı olmaktır ve dert sahibi olmaktır. Yeryüzündeki tüm kötülükleri kendine dert edinip adalet yeryüzüne hâkim oluncaya dek mücadele etmektir. Sabretmektir imam hatipli olmak. Gecenin en karanlık vaktinin şafağın en yakın vakti olduğu bilinciyle acılara, kederlere, baskılara ve zulümlere sabretmektir. Öz yurdunda garip, öz vatanında parya muamelesi görse de gayret ve tevekkülü bırakmamaktır.  Başındaki örtü için okul kapılarında onurla, gururla ve şerefle beklemektir imam hatipli olmak. İmam hatipli olmak sorumluluk sahibi olmaktır. Dünyadaki tüm Müslümanlardan, tüm insanlardan kendini sorumlu hissetmektir. Herkes “Banane, benim işim değil” derken “Ben yaparım” diyerek ileri atılmaktır. İmam hatipli olmak zalimin karşısında dimdik ayakta durmaktır. Mazlumun hakkını alıncaya; yeryüzündeki tüm zalimler yok oluncaya kadar mazlumun yanında durmaktır imam hatipli olmak. “Kim var!” diye seslenilince, sağına soluna bakınmadan “Ben varım!” demektir.Kendine sığınana, kapısını çalana kapısını ve gönlünü ardına kadar açmak; varını yoğunu Hak yolunda harcamaktır imam hatipli olmak.  İmam hatipli olmak aranan adam olmaktır. Bu işi en iyi kim yapar dendiğinde hemen parmakla gösterilmek; bir vazife verildiğinde en iyi şekilde yerine getirmektir.Tüm kapılar kapanırken yüzüne ardı ardına, “Allah var gam yok” demektir imam hatipli olmak.İmam hatipli olmak mihrabı boş bırakmamaktır. Hem camide hem dışarıda toplumda önder olmaktır.
İnandığı gibi yaşamaktır.
Modaya değil Hakk’a uymaktır, marka değil iffet elbisesini giymektir imam hatipli olmak.Biri ecdadına saldırdığında Akif’in deyimiyle boğmaktır, boğamasa da hiç olmazsa yanından kovmaktır. Doğduğundan beri istiklale âşık olmaktır imam hatipli olmak. Vatan, bayrak ve namus için canını ortaya koymak ve ölüme gülerek gidebilmektir. İmam hatipli olmak Asım’ın Nesli olmaktır. Garbın afakını sardığında çelik zırhlı duvarlar, yokluklar içinde bile olsa hayat iman ve cihattan ibarettir şuuruyla küffara karşı iman dolu göğsünü siper etmektir. Çağın gerekleri ne ise en iyi şekilde kendini yetiştirmektir. Hz. Meryem gibi, Hz. Yusuf gibi iffet ve edeb timsali olmaktır. Züleyhalar kapıyı kapatınca “Ben Allah’tan korkarım” diyebilmektir imam hatipli olmak. Eline-diline ve beline sahip olmaktır.  Başkaları ne der diye değil; “Allah ne der” diye düşünmektir. imam hatipli olmak.

Editör: TE Bilişim