Önceki yıllarda olduğu gibi “Anadolu’nun En Etkin 50 İş İnsanı” listesinin zirvedeki ismi yine değişmedi. Sanko Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, sadece Gaziantep’te değil Güneydoğu Anadolu’da tekstil sanayinin gelişmesine önemli katkı yapan ve onbinlerce insana iş olanağı yaratılmasına ön ayak olan bir iş insanı.

Listede yer alan ve her biri kurdukları şirketlerle bulundukları kentleri zenginleştiren, istihdam sağlayan, vergi rekoru kıran, yaptıkları sosyal yatırımlarla bölgelerini kalkındıran bu isimler Anadolu’ya yön veriyor.

24-. SIRADA SAMİ ÖZDAĞ SARAY HOLDİNG YKB

CİRODA HEDEF YÜKSELTTİ
Yaklaşık 59 yıl önce temelleri atılan Saray Holding, bugün gıda, tarım ve hayvancılık, enerji, elektronik ve mekanik endüstri, mobilya, ambalaj, ihracat, pazarlama, lojistik, teknoloji ve bilişim sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Bulunduğu tüm sektörlerde yatırımlarını sürdüren, dijitalleşmeye ağırlık veren Saray Holding, 2019’da 813 milyon TL olan cirosunu bu yıl 920 milyon TL’ye çıkarmayı planlıyor. Karaman’dan dünyanın 110 ülkesine bisküvi ihracatı yapan grup, bu alanda yeni ürünleriyle yurtdışı satışlarını artırmayı hedefliyor. Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, “Bu yıl bisküvi, çikolata, kek ve gofrette tüketicimize sunulacak kombine lezzetler alanında inovatif çalışmalara imza atacağız” diye konuşuyor. Saray Holding 15 ayrı iştirakinde binlerce kişiyi istihdam sağlıyor.

Editör: TE Bilişim