Yapılan açıklamada;

Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirilen Karaman AK Parti Merkez İlçe 7. Olağan Kongresinde Karaman Merkez İlçe Başkanlığına seçilen  Feyzullah  Tunç,  kongre ve kongre sonucuyla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Hamdolsun 7. Olağan kongremizi geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleştirdik. Kongremize katılım ve katkılarından dolayı tüm AK Parti teşkilatlarımıza, delegelerimize, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim.

Kongre esnasında tüm delege ve misafirlerin önünde divana sunulan aday listesinin bir tanesinde;  divan heyetinin tespitlerine göre .

- Delege  olmayan bir şahsın , aday teklif listesinde tüzüğe aykırı olarak imzasının olduğu tespit edildi .

- Aday teklif listesine imza atan birçok ismin hazirun listesinde imzasının olmadığı tespit edildi , yani bu şahısların stadyumda olmamasına rağmen imza atmış olmaları mümkün değildir , dolayısıyla imzaların onlara ait olmadığını gösterir.

- Aday teklif listesine imza atan iki kişi , ikişer defa ismi olmasına ve ikişer defa  imza atmasına rağmen atılan imzaların farklı olduğu tespit edildi. Merkez ilçe delege  listesinde bu isimlerden birer adet bulunmaktadır. Dolayısıyla bu iki kişiden bir tanesinin attığı iki imzanın farklı olması  imzanın bir tanesinin farklı bir kişi tarafından atıldığını göstermektedir.

- Ayrıca aday teklif listesine imza atan birden çok şahsın teklif listesindeki imzasıyla  hazirun listesindeki imzasının farklı olduğu tespit edilmiştir. Buda aday teklif listesindeki imzanın delegeye ait olmadığını göstermektedir.

- Aday teklif listesinde birden çok farklı şahsın isimleri karşısındaki imzanın aynı imza olduğu , dolayısıyla buradan birden çok kişinin yerine aynı kişinin imza attığı tespit edilmiştir.


Bu ve benzeri bir çok tüzüğe ve hukuka aykırılık , aday teklif listesinin üzerindeki isim ve imzaların gerçek olmadığını göstermektedir. Bu nedenlerle divan bu listeyi kabul etmemiştir. Bunun sonucu ortaya çıkan partimize ve teşkilatımıza yakışmayan, görüntüler hepimizi derinden üzmüştür. Hiçbir makam, mevki, unvan sahibi hukukun üstünde değildir. Hiçbir kimse veya  zümre  zorbalıkla  hukuku  baypas  ederek  divanı  ve  delegeleri   baskı  altına  alamaz.  Hukuku en iyi bilmesi ve savunması gereken hukuk adamlarının,  hukuksuzluğu  dayatmaya  çalışmaları  asla  kabul  edilemez. Hukukçular görevi  gereği  hakkı,  adaleti  ve  hukuku  savunmalıdırlar. Hukuksuzluğu asla savunamazlar .

Yaşanan tüm olumsuzlukları bir kenara bırakarak Karaman AK Parti Teşkilatları olarak kutlu yürüyüşümüz  geleceğe emin adımlarla devam edecektir. Ak Parti Karaman Merkez İlçe Teşkilatı olarak bizler de gerek parti içi çalışmalarımızda, gerekse Karamanlı hemşerilerimizle olan ilişkilerimizde  “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol” emrini ilke edinip, sevgi dilini egemen kılarak, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için dün olduğu gibi bugün de inandığımız yolda yürümeye devam edeceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, il başkanımız, milletvekillerimiz il ve belediye meclis üyelerimizle ve  Karaman AK kadrolarla omuz omuza vermek suretiyle çalışmalarımıza birlik ve beraberlik içerisinde artan bir ivmeyle devam ederek Karaman’a hizmet etmeye devam edeceğiz inş’Allah.

Editör: TE Bilişim