Böyle bir davette olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, öğrencilerin her alanda nitelikli yetişmiş bireyler olması için toplumun her kesimiyle iş birliği yapmanın bir zaruret olduğunu söyledi. Çalışkan, “Eğitim toplumun ortak meselesidir. Özel eğitim öğrencisinden, fen lisesini okuyan öğrencilere kadar tüm öğrencilerimizdeki gayemiz onları geleceğe donanımlı bir şekilde hayata hazırlamaktır. Tüm öğrencilerimize ihtiyacımız var.  Mesleki eğitim gün geçtikçe daha da önem kazanmakta. Bakanlığımızın mesleki eğitimi güçlendirmek adına hamleleri ve hayata geçecek projelerimiz var.  İlerleyen süreçte iş insanları ve esnaflarımızla bir araya gelerek projelerimizi yapacağımız bir çalıştay ile açıklayacağız. Bu süreçte sizlerle iş birliği içerisinde çalışacağız.  Gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlama noktasında ortak derde sahibiz. Sizler meslek erbabı ustalar için çırak yetiştirme gayretindesiniz, bizler de gençlerimizi istedikleri alanda en iyisi olabilmeleri için eğitme çabasındayız. Bu konuda sizlerin iş birliği ile tavsiye ve desteklerinizi bekliyorum.” dedi.
Zaman zaman sanayicilerle bir araya gelerek istişarelerde bulunduğunu belirten İl Müdürü Mehmet Çalışkan yakın zamanda gerçekleştirilecek çalışmalarla mesleki eğitimin esnaf ve sanayici iş birliği ile niteliğinin daha da artırılacağını bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.  
Karaman Madeni Tornacılar ve Kaynakçılar Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Özbay, davetlerine icabet eden İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan’a teşekkür ederek mesleki eğitimin niteliğinin artırılması için iş birliği içerisinde çalışacaklarını söyledi. 
Program, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.
 

Editör: TE Bilişim