Değerli Öğretmen Arkadaşlarım,
Birçok düşünce, duygu ve anın kısa paylaşımlarla anlatıldığı günümüzde bizler de Öğretmenler Günümüz için kısa bir video hazırladık fakat belki de öğretmen olmanın verdiği bir alışkanlıkla daha sözler vardı söyleyecek. Bir dakikaya sığdırmak mümkün değil. Biraz da basma kalıp kutlamalar dışında dertleşmek, hissiyatımı sizlerle bu vesileyle paylaşmak istedim. 
Öğretmenliğimiz boyunca çocuklarımızdan ve meslektaşlarımızdan uzak kaldığımız böyle bir Öğretmenler Günü hiç yaşamadık. Bunun üzüntüsü ve bir arada bulunamamanın hüznünü derinden hissediyoruz. Hiç akla hayale gelmeyecek bu süreçte, özlediğimiz günlere yeniden kavuşmak için alacağımız tedbirlerin ne denli önemli olduğunun bilinciyle hareket edelim lütfen. 
Yıllar yılı sevgiyi, mutluluğu, hayatı kısaca güzel olan her ne varsa yeryüzünde öğretmek amacıyla görevini yerine getiren öğretmenlerimizden şehitler verdik. Bilgisizlik ve cehaletin karşısında dağ gibi duran yiğitlerin öğrencilerine adanmış hayatlarından ilham alarak “Her ne durumda olursa olsun öğretmek mümkündür” diyen şehitlerimizden, yılmamayı öğrendik. Onun için öğretmenler olarak salgının başından bu yana yaşanan zorlu süreci atlatmak için hep birlikte fedakârlıklar yaptık, yapıyoruz. Tüm dünyada, zorunlu görev alması gereken çalışanların bile mesailerinden sakındığı zamanlarda sizler gönüllü, vefalı kişiler olarak en önde yer almaktan kaçınmadınız. Bu sebeple bir kez daha teşekkür ediyorum. Öğretmen olmanın ne mesaisi, ne mekânı, ne de sınırları olmadığını sözlerinizle değil öğretmenliğinizle bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğiniz için minnettarım.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimiz, çok değil birkaç yıl sonra “Öğretmenim, biz sizlerin ilk öğrencilerinizdik, ilk göreve bizim okulumuzda başlamıştınız.” sözlerini tatlı anılarla öğrencilerinizden duydukça heyecanınız yeniden artacak. Yıllar sonra öğrencilerinizle karşılaşacak, onlarla belki aynı okulda görev yapacak, belki de onların en mutlu günlerine şahitlik edeceksiniz. Yıllar geçtikçe derslere girmeseniz bile öğretmenlikte emeklilik olmayacağı şuuruyla; güzeli, doğruyu anlatarak örnekliğinizle toplum inşa etmenin haklı gururunu daima derinden içinizde hissedeceksiniz. 
Kıymetli Meslektaşlarım, 
Gücümüz birlikteliğimizden, aynı amaç uğrunda yan yana yürümekten ileri geliyor. Amacımız bu topraklarda yaşayan Anadolu irfanına sahip insanımızın binlerce yıl huzur ve mutluluk içerisinde yaşayabilmesi için aklı ve gönlü selim nesiller yetiştirmek. Bu doğrultuda birbirimizden aldığımız destekle yolumuza devam edeceğiz. Sizlere daima kapımız açık. En kalbi duygularla Öğretmenler Gününüzü kutluyor, minnet ve şükranla sağlıklı günler diliyorum.
 

Editör: TE Bilişim