Başkan Şahin yaptığı bildirimde ülkenin ekonomisinin iyi yönetilmediğini ve ülkenin iflas ettirildiğini savundu.
 Devlet, Borcu İçin 38,2 Milyar Tl. Faiz Ödedi
Merkezi yönetim borcunun 820,5 Milyar TL. ’ye ulaştığını kaydeden Başkan Şahin; “Geçtiğimiz zamanlarda hükümet doğrulusunda yeni OVP(Orta Vadeli Program) duyuruldu. Bu programa Maliye Bakanı doğrulusunda birtakım vergilerde artış uygulanacağı, özelleştirme ve varlık satışı uygulanacağı belirtildi. Kanaatimizce belirtiler bu OVP ülke ekonomisinin iflas ettiğinin ilanıdır. Biz Saadet Partisi olarak bu ekonomi politikasının ülkeyi uçuruma götüreceğini, bu ekonomi politikasının Derviş politikası olduğunu, borcu borç ile kapatmanın bir strateji değil felaket olduğunu her fırsatta belirtmiştik. Maalesef biz tekrar yanılmadık. Bilindiği üzere 2017 senesi amacıyla bütçeye 57,5 Milyar TL. faiz ödemesi koyulmuştu. Ağustos ayına kadar ki gerçekleşme duyuruldu ve bu bildirime göre Devlet bu sene Ağustos ayına 38,2 Milyar TL. Faiz ödemesi yaptı. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı doğrulusunda oluşturulan bildirime göre 31 Ağustos tarihi itibariyle Merkezi Yönetim Borç Stoku 820,5 Milyar TL. 30 Haziran Tarihi itibariyle dış borcun Milli gelire seviyesi ise %51,8 oldu. Bu miktar 2003 senesinde %37 idi. Sadece bu sasenear bize felaketin habercisidir.” dedi.
ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETMEK
Başkan Şahin, memura verdiği zammın geri alındığını belirttiği açıklamasına “Açıklanan OVP’ da en çok konuşulan MTV. MTV’nin %40 seviyesinda artacak deniliyor. Bu kanaatimizce ‘Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek’ deyiminin uygulamasıdır. Bu seviyesin düşürüleceğine inanıyoruz. Vatandaşın MTV zammını tartışması istendiği amacıyla kasten bu şekilde duyurulduğını kanaatindeyiz. Çünkü bu programda gözden kaçırılmak istenenler var. Örneğin gelir vergisindeki artış. Memura 2018 senesinın ilk altı ayı amacıyla verdiği %4 zammın %3’ü geri alınıyor.” Diyerek devam etti.
HÜKÜMETİN MÜTHİŞ İCADI
Ülkemizde 211 tür vergi ve buna bağlı olarak 46 tür vergi cezası uygulandığını bildiren Şahin; “Saadet Partisi olarak verginin, Devletin bekası amacıyla elzem olduğunu fakat haksız verginin vatandaşa zulmetmek olacağını biliyoruz. Devlet ya da hükümet ‘kuvvet bende’ diyerek işine geldiği gibi vergi alamaz. Yapması gereken vatandaşına en iyi imkanları onların sırtına binmeden sunmaktır. Halbuki şu anda ülkemizde 211 tür vergi bulunmaktadır ve buna bağlı olarak 46 tür vergi cezası bulunmaktadır. Bu vergilerin %68,2’si dolaylı vergidir. Bu hükümet verginin vergisini buluş ederek büyük ama zararlı bir buluş gerçekleştirmiştir.” dedi.
ASIL TEHLİKE GİZLENİYOR
Açıklanan programda asıl tehlikenin konuşulmadığını savunan Başkan Şahin, “görülüyor ki bu belirtiler programda MTV’nin konuşulması istenmiş. Bu miktar düşürülecektir ve bir vakit daha konuşulması sağlanacaktır. Fakat bu programdaki özelleştirme, Fabrika satışı, Varlık satışı gibi maddelerin gündeme gelmesi gerekir. Asıl tehlike buradadır. Bunlar konuşulmuyor, konuşturulmuyor. Bugüne kadar hep satarak, borçlanarak yönetim edildi bu ülke sonuç, 820,5 Milyar TL. borç. Fabrika satışı dediği stratejik önemi olan Şeker Fabrikaları. Bu fabrikalar satılacak bunları büyük ihtimalle küresel NBŞ çetesi alacak ve kapatacak. Varlık satışı dediği nedir? Varlık fonu. Varlık fonundaki kurumların satışı ki bunların fazlası stratejik kurumlardır. Bakınız stratejik bir kurum olan Türk Telekom elden çıkarıldı sonra nerdeyse bütün Dünyanın bizi dinlediği meydana çıktı. Bu uygulamanın temel tehlikeleri ayrıntılarda bu ayrıntıların konuşulması ve satmaktan vazgeçilmesi gerekir.” diyerek açıklamasını bitirdi. 

Editör: TE Bilişim