Eğitim Reformu Girişimi (ERG) tarafından, Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesinin desteğiyle düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansında, Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirilen ve Çocuk Evleri Sitesinde ikamet eden öğrencilerin yeteneklerini geliştirmeye yönelik ortaya konan Hayata Bizimle Tutun projesi, en iyi örnek proje olarak jüri tarafından birinci seçildi.

Eğitim alanında ilham veren iyi örnekleri tüm eğitimcilerle buluşturan ve 2004 yılından bu yana her yıl düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı bu yıl, salgın karşısında alınan önlemler nedeniyle dijital ortamda düzenlendi. Açış etkinliğine Millî Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un katıldığı bu yıl 17’ncisi düzenlenen eğitimde iyi örnekler konferansında 25 ilden 83 proje yer aldı. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Hayata Bizimle Tutun projesi, sosyal farkındalık projeleri arasında en iyi proje olarak seçildi. E-konferans yoluyla projenin sunumu gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Hayata Bizimle Tutun projesinin Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliği ile hayata geçirildiğini ifade etti. İl Müdürü Mehmet Çalışkan, “Çocuk Evleri Sitesi'nde ikamet eden kız öğrencilere sitede kalma sürelerinin dolmasının ardından günlük hayatlarını devam ettirebilmeleri için gerekli olan mesleki birikimi kazandırarak bir meslek sertifikası sahibi olmalarını sağlamak, böylece ön yargılarını yıkıp özgüvenlerini artırarak, birlikte çalışma ve başarı duygularını pekiştirmeyi hedefledik. Öğrencilerimiz bir taraftan hayata hazırlanırken bir taraftan altın bileziklerini koluna takmış oldular. Örnek oluşturacak bu projemizin değerlendirme kurulu tarafından sosyal farkındalık projeleri arasında en iyi proje olarak seçilmesi de bizler ve eğitim camiamız için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Projenin hazırlanmasında emeği geçen Ar-Ge birimimize ve projenin uygulamasında yer alan paydaş kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

17. İyi Örnekler Konferansı, 14 Ağustos 2020 tarihine kadar Eğitim Reform Girişimi YouTube kanalından takip edilebilecek.

Eğitimde İyi Örnek Nedir?

Eğitimde İyi Örnek; çocukların, doğrudan ya da dolaylı olarak iyi olma haline ve öğrenmesine katkı sunan; geliştirildiği öğrenme ortamında, yeni ve yaratıcı, kişisel ya da akademik gelişimine katkı yapan, bilgi, beceri ya da davranış kazandıran çalışmadır. Eğitimde İyi Örnekler, yaygın olarak eğitime dair gözlemlenen bir soruna çözüm getirir ve bu çözüm uygulandıktan sonra değişim/dönüşüm yaratır. Eğitimde iyi örnekler; mantıksal çerçeveye oturtulmuş, bilimsel temelleri olan ve etik kurallara uyan, katılımcılığı önemseyen, etkisi izlenebilir ve yenilikçi nitelikte olmalı.

Editör: TE Bilişim