Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı;

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Kalaycı mesajında; "Gazetecilik mesleği içerisinde bulunduğumuz iletişim çağının en önemli mesleklerinden biridir. Gazeteciler, dünyada ve ülkemizde yaşanan gelişmeleri kamuoyuna ulaştırılması görevini üstlenerek önemli bir görevi icra etmektedirler.

Bu vesileyle basın etik kuralları doğrultusunda görevlerini yerine getiren ve kamuoyunu bilgilendirme konusunda önemli katkılar sağlayan gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep ŞEKER

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, tüm basın çalışanlarına en derin sevgi ve muhabbetlerimi sunarım.
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basın kuruluşlarımız; bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli görevleri yerine getirerek şeffaf bir toplumu inşa etmektedirler. 
Basın kuruluşlarımız, evrensel meslek ilkeleri ışığında, farklı görüş ve düşünceleri tarafsız bir şekilde ortaya koyarak toplumun doğru bilgilendirilmesi, dolayısıyla huzur ve güven ortamının oluşturulmasında önemli rol üstlenmektedir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gece gündüz, yaz kış, yağmur çamur demeden en zor şartlarda fedakârca görev yapan gazetecilerimizin, objektif bir bakış açısıyla ortaya koyduğu haberlerin, demokrasimizin güçlenmesinde, birlik ve beraberliğimizin korunmasında, toplumsal barış, huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı bulunmaktadır.
Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanında karşılaştıkları her türlü olumsuz koşullara rağmen görevlerini tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getiren değerli basın mensuplarımız vatandaşlarımızın gözü, kulağı ve sesidir. Bizlere doğru bilgi aktarma çabası ile en zor şartlarda mesleğini icra eden tüm gazetecilerimize görevlerinde üstün başarılar diliyorum.
Yine ilimizdeki ve bölgemizdeki yaşanan olaylardan ve meydana gelen gelişmelerden an be an haberdar olmamızı sağlayan gören gözümüz, işiten kulağımız değerli yerel basınımıza da ayrıca şükranlarımı sunuyor, görevlerinde üstün başarılar diliyorum.
Bu duygu ve düşünceler ile başta ilimizde faaliyet göstermekte olan basın mensuplarımız olmak üzere tüm basın mensubu kardeşlerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en kalbi duygularımla kutlar, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diler, görevlerini yaparken yaşamını yitiren gazetecilerimize de Yüce Allah (C.C)’tan rahmet diliyorum” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan ESER

Gazetecilik; haber vermenin ve haber duyurmanın ötesinde toplumsal bilincin oluşmasında, milletimizin sesi olma ve haber alma hakkı hususunda günlük hayatımızın vazgeçilmez bir öğesidir.

Gazetecilerimiz günün her saatinde haber peşinde koşarak zor şartlar altında kamuoyunu aydınlatmak için sorumluluk duygusu içinde gelişen olayları toplumumuza duyurmak, yerel ve ulusal anlamda ülkemizi tanıtmak, toplumun talep ve beklentilerini yansıtmak gibi önemli bir görevi üstlenmektedirler. Basıncılarımız bu sorumluluk duygusu ile İlimizin ve Ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayarak, kendilerine düşen rolü üstlenmeye devam edeceklerdir.
 
Bu düşüncelerle yerel ve ulusal basıncılarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü gönülden kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu

İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını kullanmasını sağlayan, toplumun genel görüşlerini kamuoyuna yansıtan ve vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, demokrasinin temel unsurlarından biridir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hususunda çok zor şartlar altında dahi fedakârca çalışan ve meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren, zaman, mekan farketmeksizin sorumluluk bilinciyle görevlerini yerine getiren tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.

Gp Partisi Karaman İl Başkanı Kurtuluş Küçüksolak

Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

İYİ Parti Karaman İl Başkanı İsmet Hatipoğlu

10 Ocak Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Ülkemize özgü bir kutlama günüdür. 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkemizde gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, " 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir ve günümüze kadar da bu şekilde kutlanmıştır. 
Özellikle ekonomik açıdan ve siyasi kutuplaşmanın zirve yaptığı bir dönemde yerel gazetecilerin/yerel gazeteciliğin zor günler geçirdiği bir dönemdeyiz. Dördüncü kuvvet diyerek anılan ve kamu denetçiliği görevi de yapan emekçi gazetecilerimizin sosyal ve ekonomik sorunlarının giderilmesi demokratik ve güçlü ülkeler için de önem arz etmektedir. İYİ Parti olarak gazetecilerimizin sorunlarını iyi bilmekteyiz başta internet medyacılığının sorunları olmak üzere ve diğer sorunları için de yasal düzenlemeler yapılması gerekliliğini vurguluyoruz. 
Gerçeğin haberini objektif şekilde yansıtabilen, etik kurallar çerçevesinde haberleştirdiği konunun etkilerinin kendisine zarar ya da faydasına bakmaksızın vatandaşlarımıza aktarabilen, dürüst, cefakâr, fedakâr ve her türlü kısıtlı imkânlara rağmen bütün bunları başarabilen gazetecilerimiz başta olmak üzere tüm gazetecilerimizin geleneksel medya ve yeni medya ayırımı yapmadan çalışan gazeteciler gününü kutluyorum.

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Tunç

Başkan Tunç yayınladığı mesajında; "Gazetecilik mesleği, vatandaşlarımızın doğru zamanda, doğru bilgiye ulaşması ve toplumsal farkındalığın artırılması yolunda çok önemli bir kamusal görevin ifa edilmesidir. Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisi olan basın, aynı zamanda kamu menfaatlerinin de göz önünde bulundurulması gereken, kamu adına denetim ve otokontrol gibi kavramların ülkemizde gelişmesine öncülük eden oldukça önemli bir meslektir.Gazetecilerin zor şartlarda fedakarca çalışarak, mesaisi olmayan ulvi bir mesleği icra ediyorlar. Gazetecilerimiz yurdun her köşesinde yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden, zaman zaman hayatını tehlikeye atarak gerçekleştirdiği özverili çalışmaları sayesinde, tüm gelişmelerden bizleri haberdar etmekte ve önemli bir konumda bulunmaktadırlar .Bu duygu ve düşünceler ile kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda mesai kavramı gözetmeksizin bir satır haberle birçok hayata dokunup umut olan her şartta özveriyle haber peşinde koşan başta Karaman'da çalışan gazetecilerimiz olmak üzere tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Karaman İl Başkanı Abidin Çağlayan

Başkan Çağlayan yayınladığı mesajında; "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren değerli basın mensupları; Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir. Başta Karaman'da görev yapan basın mensuplarımız olmak üzere tüm gazetecilerimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, her zaman ve her fırsatta milletinin ve bayrağının yanında yer alan çalışan gazetecilerimizi tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" ifadelerini kullandı.  

Saadet Partisi Karaman Kadın Kolları Başkanı Havva Şahin

Şahin;' Kamuoyunun doğru, ilkeli, adil, objektif ve anında bilgilendirilmesi adına vazifelerini fedakarca yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Basının toplumların reaksiyon göstermesinde ve aydınlanmasında önemli bir yeri vardır. Basın, kamuoyu ile yöneticiler arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Siyasilerin denetlenebilir olması açısından basın çok mühim bir vazife üstlenmektedir. Bu minvalde tüm basın çalışanlarının bu değerli mesleğin icrasında; herhangi bir çıkar gözetmeksizin, temel hak ve hürriyetlerin korunmasına, ilkeli haberciliğe, özel yaşamın mahremiyetine ve hukukun evrensel ilkelerine hassasiyet ile yaklaşarak görevlerini en objektif biçimde yerine getirmeleri mesleklerine yakışır bir duruştur. Bu hassasiyetleri gözeterek çalışan tüm basın çalışanlarımız en büyük takdire layıktır. Bağımsız bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri, özgür, bağımsız ve ilkeli bir basın anlayışıdır. Basın kuruluşlarının ve mensuplarının bazı durumlarda sansüre, baskıya, şiddete ve haksız muamelelere maruz kalması kabul edilemez. Basın camiası bu tarz yıldırma politikalarından uzak kalmalıdır. Aksi takdirde çalışanlar düşüncelerini özgürce ifade etmekten sakınacak, halkın doğru ve ilkeli habere ulaşması mümkün olmayacaktır. Basın özgürlüğüne dair tutumlar ülkemize yakışır bir şekilde olmalı, ambargolar, kısıtlamalar basın çalışanları üzerinden kalkmalıdır. Çok sayıda gazetecinin düşünce suçuna maruz kalması, tazminata mahkum edilmesi özgür basın söylemleri ile çelişmektedir. Düşünmek eleştirmek suç olmaktan çıkarılmalıdır. Eleştirilerin sesinin kısılması ve halkın haber alma hakkının engellemesi hiçbir şekilde Türkiye’nin lehine değildir. Son yıllarda ciddi yara almış demokrasinin yeniden inşası öncelikle basın ve gazeteciler üzerindeki baskının kaldırılması ile mümkün olacaktır. Basın çalışanları objektif ve evrensel kriterler dışında başka bir yaptırım ile karşılaşmamalıdır. Ülkenin her kademesi için ayrı bir önemi olan basın çalışanlarının çalışma koşullarının da iyileştirilmesi ve adil paylaşımdan hak ettiklerini almaları, vazifelerini hakkıyla yapabilmeleri için çok önemlidir. Basın çalışanlarının sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alınmalıdır. Ülkemizin sorunlarını ve bilgi akışını en doğru ve objektif bir şekilde yetkililere ve kamuoyuna yansıtan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü'nü kutlar, dürüstlüğün, ifade ve basın özgürlüğünün hakim olduğu bir çalışma hayatı dileriz' dedi.

Karaman Memur Sen ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir

“İnsanları doğru bilgi ve güvenilir haberle buluşturmak için muhabirinden fotoğrafçısına ve editörüne; zor şartlarda gösterdikleri çabayla demokratik hak ve özgürlükler alanının daha da genişlemesine, güçlenmesine hizmet eden gazeteciler her türlü takdir ve teşekkürü hak etmektedir.
Yorucu bir tempoyla toplumsal olaylardan afetlere, terörden savaş alanına kadar zor, tehlikeli anlarda ve yerlerde, üstelik zamanla yarışarak, gelişmeleri haberleştirerek bizlere servis eden gazeteciler kamuoyu açısından çok önemli bir görevi ifa etmektedir. Birçok basın emekçisi, haber peşinde koşarken pek çok tehlike atlatmakta, yaralanmakta, hatta canından olmaktadır.
İnsan hakları ve hürriyetinin kullanımı açısından basın hürriyeti önem taşımaktadır. Düşünce, inanç, kanaat ve ifade özgürlüğü ancak basın hürriyetiyle mümkün olabilir. Gerçeklerin haber olmadığı yerlerde insanlar doğrudan mahrum, yalana mahkûm olurlar.
Bugün,birçok konuda bazı yayın organlarında sağlıklı haberlerin çıkmamasının sebebi, kasıtlı haber anlayışıyla zihinlerin perdelenmesidir. Bu nedenle, bütün medya mensupları yalnızca olanın olduğu gibi anlaşılmasına ve aktarılmasına aracılık etmelidir.
Dünyanın birçok yerinde basın emekçileri, başta sosyal güvence imkânları olmak üzere, güvenli, sağlıklı çalışma imkânından yoksundur. Aldıkları ücret, insanca yaşama şartlarını sağlamada yetersizdir. Her 10 Ocak’ta siyaseten veya iyi dileklerle gazetecilerin daha insani hak ve çalışma şartlarına sahip olmaları yönündeki yapılan açıklamalar, genellikle güzel bir temenni olarak kalmakta, sorunlar ertelenmektedir.
Eğitim-Bir-Sen olarak, daha geniş yasal haklara sahip olmaları dileği ile mesai kavramı olmaksızın gece gündüz demeden ter akıtan basın emekçilerinin ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, bugünün çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan

Ülkemiz ve şehrimizin gelişimi için basın ilkeleri doğrultusunda her daim eğitime ve eğitim camiamıza katkılar sunan siz değerli gazetecilerimize destekleriniz için teşekkür ederim. Hakkaniyet ölçüsünde doğru bilgiye ulaşarak kamuoyunun bilgilendirilmesi için günün her saatinde, yılın her gününde büyük fedakarlıklarla görevinizi yerine getiren sizlere; sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek hayatı diliyor, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nüzü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Recep Konuk:

“Dünün dünyasında toplumu birbirinden ve hadiselerden haberdar eden gazetecilerin mesuliyetleri arasına, iletişim çağında yani bugünün her klavyenin doğru yanlış haber ürettiği, üretebildiği, gerçeklerin yanlış, yalan ve yönlendirme paylaşımlar içinden cımbızla ayıklanabildiği bir çağda yeni bir mesuliyet eklenmiştir; doğruları ve gerçekleri parlatıp görünür kılabilmek. Doğruların yanlışları hükümsüz kılması, manipülasyonlarla toplumsal savrulmalar yaşamamak için gerçeğe sadık, ilkeli gazetecilere hem muhtacız hem de mesleğine sadık gazeteciler en büyük teminatımız” diyen PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, gazetecilerin günümüz dünyasında önemi tartışılmaz ve işlevsel açıdan en etkin ancak çok zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiğini vurguladığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, çalışan gazetecilerin gününü kutladı.

CHP Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver

Gazetecilerin yaşadığı olumsuzluklar, baskılar ve her zaman bağımsız olması gereken kalemlerine uygulanan kontrol çabaları gün geçtikçe ağırlaşırken; Türkiye, 2020 yılı basın özgürlüğü endeksine göre 180 ülke arasında 154’üncü sırada yer almıştır. 

Uzun tutukluluk süreleri ve asılsız suçlamalarla kendileri gibi düşünmeyen her basın emekçisini tehdit ile gözetim ve kontrol altında tutmak isteyen iktidar mensupları, yine her eleştiriyi hakaret sayarak açtığı davalarda rekor üstüne rekor kırmıştır. 

Doğrusunu çoktan kaybeden bu yönetim anlayışı, toplumun doğru ve bağımsız haber alma özgürlüğü için çalışan basın emekçilerini de kendi yanlışına ortak etmek için baskıcı politikalarını her geçen gün daha da arttırıyor. Fakat, tüm bu olumsuz şartlara ve 10 Ocak 1961 tarihinde sağlanan temel gazeteci haklarının bugün kullanılamaz hale gelmesine rağmen, neyse ki kalemini iyiden, doğrudan, hakikatten ve adaletten yana kullanan, mesleğini tarafsızca yapma mücadelesi veren gazeteciler hala var ve hep var olacak. 

Aydınlık bir ülkenin temelinde bağımsız, tarafsız ve özgür gazeteciliğin yer aldığını vurgularken tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, daha özgür ve ekonomik sorunların çözüldüğü bir çalışma ortamına kavuşmalarını temenni ediyorum.”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram

Basının demokratik hak ve özgürlükler çerçevesinde ifa ettiği bu hizmet, zorlukları nedeniyle her türlü takdiri hak etmektedir.
Özellikle bu yıl pandemi nedeniyle evimizde kaldığımız süreçte, yılmadan yıkılmadan vatandaşlarımızı haber alma konusunda yoksun bırakmayan basın emekçilerimizin, bu bağlamda basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin, basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.


 

Editör: TE Bilişim